Stadhuis Apeldoorn
Wist u dat het stadhuis ook behoort tot erfgoed van na 1965? U kunt tot en met 1 juni stemmen voor de Erfgoedprijs 2024.  Fotograaf: Peter Lous

Apeldoorn maakt kans op Erfgoedprijs 2024

Apeldoorn is genomineerd voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2024. Dit wordt georganiseerd door het erfgoedplatform Kunsten ’92 voor de gemeente die het beste met haar erfgoed omgaat. En die haar inwoners daar op inspirerende wijze bij betrekt. Naast Apeldoorn zijn Nieuwegein en Nijmegen genomineerd. De winnaar wordt 6 juni bekend. Er is ook een publieksprijs, waarvoor u mee kunt stemmen op Apeldoorn.

Dit jaar draait de prijs om erfgoed van na 1965. Dat kunnen scholen, kantoren of stations zijn, maar ook kunstwerken, winkelcentra, theaters, woonwijken en gebedshuizen die na 1965 zijn gebouwd.

In Apeldoorn gaat het bijvoorbeeld om markante gebouwen in de binnenstad, zoals het stadhuis en de centrale bibliotheek. Maar ook om het Roompot-vakantiepark aan de Krimweg in Hoenderloo en een aantal woonbuurten in De Maten.

Hoe gaan we winnen?

Stemmen voor de publieksprijs kan op de website van de BNG Bank Erfgoedprijs 2024. Stem op Apeldoorn en geef ook op waarom wij moeten winnen. Stemmen kan en met 1 juni.

Het erfgoedplatform van Kunsten ’92 wil met deze prijs, die al sinds 2010 elk jaar wordt uitgereikt, goede voorbeelden laten zien en anderen inspireren. De winnaar wordt bekendgemaakt op 6 juni 2024 tijdens een erfgoedsymposium in Weert, de winnaar van 2023.

Meer informatie over erfgoed en regelingen

Wilt u meer weten over erfgoed in Apeldoorn? Bezoek dan de pagina Architectuur van kwaliteit. Bent u eigenaar van erfgoed en wilt u weten welke regelingen er zijn, bijvoorbeeld op het gebied van verduurzaming? Bekijk dan de pagina met regelingen.

Uw Reactie
Uw Reactie