Fotograaf: Rob Voss

Apeldoorn maakt zich op voor Weken van Apeldoorn Schoon

Apeldoorn houdt van 4 tot en met 15 maart de Weken van Apeldoorn Schoon. Het thema is afvalpreventie en -vermindering. Daarom gaan 420 kinderen van 10 basisscholen uit Apeldoorn en omliggende dorpen meedoen aan een opruimactie van zwerfafval.

Wethouder Afvalbeleid Danny Huizer en kinderburgemeester Jahnaoh openden de opruimactie maandagmiddag 4 maart bij basisschool IKC Hei en Bos in Hoenderloo. Naast IKC Hei en Bos, doen scholen Eben Haezel, De Bundel, De Bongerd, De Gong, De Heuvellaan, De Eendracht, Spitsbergen, Daltonschool de Horst en Jenaplanschool De Mheen ook mee. Na afloop van de opruimactie zal het verzamelde afval per school worden gewogen, zodat de deelnemende leerlingen het resultaat van hun inzet kunnen zien.

Wethouder Danny Huizer
“Met deze actie worden leerlingen op jonge leeftijd gestimuleerd om bewust om te gaan met afval.”

Wethouder Huizer benadrukte het belang van dit initiatief: "Met deze actie worden leerlingen op jonge leeftijd gestimuleerd om bewust om te gaan met afval. Daarnaast benadrukken we dat een schone speelomgeving belangrijk is.”

Al tientallen jaren zijn er schoonmaakacties met leerlingen van basisscholen tijdens de Weken van Apeldoorn Schoon.

Landelijke opschoondag

Aansluitend is de Landelijke Opschoondag, waarop inwoners in heel Nederland een grote opruimactie doen. Ook in Apeldoorn zullen mensen de handen uit de mouwen steken om zwerfafval op te ruimen. In Apeldoorn kan dat op 14 en 23 maart. Er zijn verschillende mogelijkheden om deel te nemen, zoals het opruimen van afval per kano of sup op het kanaal of te voet. Wie wil bijdragen, kan zich aanmelden via het formulier op de website van Zero Waste Apeldoorn*.

*Stichting Zero Waste Apeldoorn is een burgerinitiatief, dat in samenwerking met de gemeente Apeldoorn zich richt op het minimaliseren van de ecologische voetafdruk van inwoners en het voorkomen of verminderen van afval en verspilling.

Uw Reactie
Uw Reactie