Fotograaf: Rob Voss

Belangrijke stap in ontwikkeling Stadspark Oranjerie

Met de feestelijke ondertekening van de ‘anterieure overeenkomst’ op de vastgoedbeurs Provada is woensdag een belangrijke stap gezet in de herontwikkeling van de Oranjerie. Hiermee kan ontwikkelaar Bridges Real Estate verder met de uitvoering van het plan om het winkelcentrum te transformeren tot een levendig stadshart.

Volgens het plan komt er minder winkeloppervlakte dan nu het geval is en komen er voorzieningen zoals een hotel en kantoorruimte. Ook worden er 450 woningen gebouwd, waarvan 80 procent in het betaalbare segment. Naar verwachting start de sloop van de Oranjerie in 2025, waarna er begonnen kan worden met de bouw van Stadspark Oranjerie.

Van winkelcentrum naar Stadspark Oranjerie

Centraal in het plan staat de aanleg van een stadspark van zo’n 4.400 m2. Stadspark Oranjerie, zoals Bridges Real Estate hun initiatief heeft genoemd, is daarmee een belangrijke stap om de binnenstad te vergroenen. Het wordt een plek waar natuur, cultuur en levendigheid samenkomen.

Oranjerie ondertekening bij Provada
Ondertekening van de ‘anterieure overeenkomst’ op de vastgoedbeurs Provada
Wethouder Nick Derks
“Wij zijn er trots op dat wij, samen met Bridges Real Estate, nu een belangrijke stap vooruit zetten richting het realiseren van het Stadspark Oranjerie”

Apeldoorn ontwikkelt

De Apeldoornse binnenstad is volop in ontwikkeling. We werken aan een aantrekkelijk, gastvrij en levendig stadshart, waar u graag winkelt, werkt, woont en verblijft. Waar je de Veluwe voelt in de vele groene gevels, charmante pleintjes en sfeervolle parken die de stad verfraaien.

We geven panden andere functies voor meer variatie en een breder aanbod. Zo verminderen we de leegstand én maken we ons winkelgebied compacter. We kijken goed naar wat er al is en zetten ons in voor gewenste uitbreiding. We voegen woningen toe en geven ruim baan aan fietsers en wandelaars, terwijl de binnenstad goed bereikbaar blijft met de auto en openbaar vervoer. De herontwikkeling van de Oranjerie is een belangrijke stap in deze ontwikkeling in het hart van onze stad.

Benieuwd naar Stadspark Oranjerie? Bezoek de website van Stadspark Oranjerie voor meer informatie.

Uw Reactie
Uw Reactie