Meer dan 30 jaar heeft de heer Polderdijk als vrijwilliger een belangrijke bijdrage geleverd aan de instandhouding en uitvoering van het herdenken van de bevrijding en het gedenken van de oorlogsslachtoffers in de gemeente Apeldoorn en veel andere gemeenten in ons land. Fotograaf: Gemeente Apeldoorn

De heer P.P. Polderdijk krijgt koninklijke onderscheiding

De heer P.P. (Piet) Polderdijk (79 jaar) heeft donderdag 23 maart 2023 een koninklijke onderscheiding gekregen. Burgemeester Ton Heerts spelde hem het lintje op dat hoort bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde na afloop van de algemene ledenvergadering van muziekvereniging City of Apeldoorn Pipes and Drums, waarbij de heer Polderdijk afscheid nam als bestuurslid en oprichter van de muziekvereniging.

De heer Polderdijk heeft zich heel veel jaren ingezet voor het herdenken en gedenken van oorlogsslachtoffers in Apeldoorn. Daarvoor was hij actief als vrijwilliger bij diverse verenigingen en stichtingen. Bij doedelzakband de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums was hij penningmeester, Drum Major en bandmanager. Als vertegenwoordiger van die band was hij ook actief als bestuurslid van de Apeldoornse Muziek Federatie. Vanaf de onthulling van het Nationaal Canadees Bevrijdingsmonument in 2002 is de heer Polderdijk 8 jaar lang als voorzitter van de werkgroep de trekker geweest van de organisatie van de ceremonie rondom Remembrance Day. Hij was in 2003 ook een van de oprichters van de Nederlandse afdeling van het Royal Canadian Legion Ten slotte is de heer Polderdijk oprichter van doedelzakband City of Apeldoorn Pipes and Drums, die de muzikale ondersteuning verzorgt van veel herdenkingen. Ook bij deze band combineerde de heer Polderdijk de functies van penningmeester, Drum Major en bandmanager. Meer dan 30 jaar heeft de heer Polderdijk als vrijwilliger een belangrijke bijdrage geleverd aan de instandhouding en uitvoering van het herdenken van de bevrijding en het gedenken van de oorlogsslachtoffers in de gemeente Apeldoorn en veel andere gemeenten in ons land.

Koninklijke onderscheiding
Koninklijke onderscheiding Fotograaf: Gemeente Apeldoorn
Uw Reactie
Uw Reactie