Ontwerp Short Stay woningen. Illustrator: Ons Huis

Eerste Short Stay-studio’s geplaatst aan Stationsstraat

Bouwbedrijf Roos takelde dinsdag 16 april de eerste Short Stay-studio’s op hun plek aan de Stationsstraat. Gemeente Apeldoorn en woningcorporatie Ons Huis ontwikkelden dit plan voor dertig studio’s samen. Deze zijn bedoeld voor mensen die met spoed woonruimte nodig hebben.

De prefab wooneenheden zijn de eerste van in totaal dertig tijdelijke betaalbare wooneenheden voor spoedzoekers. De andere studio’s worden de komende twee weken geplaatst op het terrein tussen Omnizorg en de oude Ambachtsschool (Stationsstraat 22-28). Ze blijven daar ongeveer 15 jaar staan.

De gestapelde studio's zijn bedoeld voor mensen die met spoed woonruimte nodig hebben. Zij kunnen er met een tijdelijk huurcontract wonen. Huurkandidaten worden voorgedragen door verschillende organisaties die in contact staan met mensen die dringend woonruimte nodig hebben. Zoals het Jongeren Informatie Punt van Stimenz, het Leger des Heils, Omnizorg en Stichting Dakloos Apeldoorn.

Naar verwachting kunnen de eerste bewoners in de zomer van 2024 in hun studio. Meer informatie over dit project is te lezen op de projectpagina Short Stay.

Uw Reactie
Uw Reactie