Fietsen geparkeerd in de Apeldoornse binnenstad
Fotograaf: Rob Voss

Alles over fietsen en fietsparkeren in de binnenstad

Op de fiets naar de binnenstad: een goed idee! Niet alleen voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. We maken het fietsers daarom graag zo makkelijk mogelijk. De mogelijkheden om te fietsen en uw fiets te stallen in de binnenstad zijn uitgebreid. We zetten ze graag voor u op een rijtje.

In het voetgangersgebied

In het voetgangersgebied Winkelen, mag u tot 11.00 uur en na 18.00 uur fietsen en uw fiets overal neerzetten in het voetgangersgebied. Dus ook voor winkels en horeca. Op koopavond is dat na 21.00 uur. Zo kunt u gemakkelijk een snelle boodschap doen in het centrum.

In het voetgangersgebied Uitgaan mag u tussen 05.00 en 11.00 uur fietsen en uw fiets neerzetten op straat. Ook is er extra ruimte op straat om uw fiets neer te zetten. Dat kan in de fietsparkeervakken. U herkent ze aan de witte lijnen op straat. U kunt deze vakken gebruiken voor een kort bezoek tijdens winkeluren.

Brengt u een langer bezoek aan het centrum? Kies dan voor een van de zeven gratis bewaakte stallingen.

Fietsen en fiets stallen buiten toegestane tijden

Na 11.00 uur en totdat de winkels of horeca sluiten mag u niet meer fietsen in de binnenstad. Zo kunt u veilig winkelen en genieten van de binnenstad. U mag uw fiets dan ook niet meer neerzetten buiten de vakken en rekken.

U kunt dan uw fiets stallen in:

  • Een van de zeven bewaakte en gratis fietsenstallingen.
  • De wit omlijnde vakken in de stad met fietsbeugels (voor kort bezoek). Let erop dat u fiets wel binnen de lijnen moet staan. Fietsen die buiten de vakken staan, kunnen verwijderd worden door de gemeente.
  • Fietsenrekken of tegen fietsbeugels op straat.

Ook voor bromfietsen en scooters zijn er speciale parkeervakken in de binnenstad. Het kaartje geeft u een compleet overzicht van de mogelijkheden om te fietsen en uw fiets of scooter te stallen in de binnenstad. Maar let op: bromfietsen en scooters mogen niet rijden in het voetgangersgebied. Ook niet buiten winkeluren.

Kaartje van de fietsenstallingen in de binnenstad
Een overzicht van alle fietsparkeerplekken in de binnenstad van Apeldoorn.

Op de webpagina fietsparkeren leest u meer over fietsen en de mogelijkheden voor het stallen van uw fiets in de binnenstad. Daarop kunt u ook lezen in welke stallingen u uw scooter of brommer kunt parkeren.

Wij werken samen met Apeldoorn Partners om fietsers op een prettige en gastvrije manier bekend te maken met de mogelijkheden. Binnenkort ziet u onder andere posters en flyers in en rondom de stad, te herkennen aan de slogan ‘Fiets ‘m erin’.

Uw Reactie
Uw Reactie