Luchtfoto Wijk de Maten
Fotograaf: Peter Lous

Gemeente Apeldoorn en woningcorporaties gaan samen voor duurzame warmte in De Maten

Gemeente Apeldoorn en de woningcorporaties De Goede Woning, Mooiland, Ons Huis en de Woonmensen ondertekenden 19 juni een samenwerkingsovereenkomst om samen op te trekken voor het realiseren van duurzame warmte in De Maten. Wethouder Danny Huizer: “Door onze krachten te bundelen kunnen we ook huurders laten overstappen op duurzame warmte.

De samenwerking tussen de gemeente en de woningcorporaties is een belangrijke stap, omdat de corporaties veel woningen in de wijk bezitten. Door met de corporaties samen te werken kunnen alle huurders in de wijk straks ook overstappen op duurzame warmte. 

De Maten over op duurzame warmte

De Maten is een van de eerste vier wijken in Apeldoorn die van het aardgas af gaat. Voor inwoners gaat de manier waarop zij hun huis verwarmen dus veranderen. De Maten is een grote wijk met maar liefst 11.000 gebouwen. Die gaat niet in één keer over op duurzame warmte. Ook gebeurt het niet overal op dezelfde manier. Het doel is om in 2030 een aantal buurten klaar maken voor de overstap of al te laten overstappen. Dit doet de gemeente samen met woningcorporaties en andere organisaties.

Danny Huizer, wethouder duurzaamheid: “Het is ontzettend belangrijk dat iedereen in Apeldoorn de mogelijkheid heeft om mee te doen aan de energietransitie. Het is onze doelstelling om De Maten om te vormen tot een aardgasvrije wijk en deze samenwerkingsovereenkomst markeert een grote stap in deze richting. Door onze krachten te bundelen met de woningcorporaties, gaan we ervoor om huurders over te kunnen laten stappen op duurzame warmte. Samen kunnen we een duurzamere toekomst creëren voor alle inwoners.

Gemeente Apeldoorn en woningcorporaties ondertekenen overeenkomst duurzame warmte. Fotograaf: Rob Voss

Per buurt bekijken

Momenteel doet gemeente Apeldoorn onderzoek naar welke vorm van duurzame warmte de beste oplossing is voor de wijk, warmtepompen voor elke woning, of een gezamenlijke oplossing in de vorm van een warmtenet. Per buurt in De Maten kan de oplossing gaan verschillen.

Voor 2050 aardgasvrij

Voor 2050 gaan alle Apeldoornse gebouwen van het aardgas af. Dat gaat niet overal op dezelfde manier. Apeldoorn onderzoekt al langere tijd nieuwe mogelijkheden voor duurzame warmte. Dit gebeurt samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties.

Hier vind u meer informatie over duurzame warmte in De Maten.

Uw Reactie
Uw Reactie