Fotograaf: Peter Lous

Jonge vluchtelingen eind maart naar andere plek in Apeldoorn

De jonge vluchtelingen die sinds eind september in hotel Veluwse Bos zijn ondergebracht, zijn daar ook de komende drie maanden welkom. Dat was de conclusie van de evaluatie die is gehouden in aanwezigheid van de Dorpsraad van Beekbergen, de gemeente, COA, enkele omwonenden en ondernemers en stichting Vitaal Beekbergen. Daarna gaan 60 van de 80 jongeren naar een andere plek in Apeldoorn. De andere 20 gaan naar een jongerenopvang elders in Nederland.

De opvang van de 80 jongeren in het hotel verloopt over het algemeen goed. Natuurlijk niet helemaal geruisloos: met name ’s avonds laat is er wel eens sprake van enige geluidsoverlast. En soms zijn er tussen de jongeren wat onderlinge strubbelingen. Los daarvan zijn er geen noemenswaardige meldingen.

Zo langzamerhand vinden de jongeren ook hun plek in het dorp. VV Beekbergen heeft nu een team van AMV’ers dat meedoet aan de competitie en een aantal jongeren loopt stage bij de lokale supermarkt.

Naar andere plek

Zoals de burgemeester vanaf het begin heeft gezegd, stopt het verblijf van de jongeren na zes maanden op deze locatie. Het is de bedoeling dat 60 van de 80 jongeren (de 15-18-jarigen) eind maart verhuizen naar het AZC aan de Deventerstraat in Apeldoorn. Het COA gaat daar tijdelijke woonunits plaatsen waar de jongeren zo lang kunnen wonen.

De andere groep gaat dan naar een andere jongerenopvang van het COA, elders in Nederland.

Uw Reactie
Uw Reactie