Fotograaf: Rob Voss

Kinderen in beweging tijdens de Buitenspeeldag in Apeldoorn

Op woensdagmiddag 12 juni was het Nationale Buitenspeeldag in Nederland. In verschillende wijken in Apeldoorn en dorpen waren er gratis activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Nieuw dit jaar was de locatie Marktplein, die omgetoverd was tot een groot sport- en speelplein.

Programma

De officiële opening werd verricht door wethouder breedtesport, Sunita Biharie. "Buitenspelen, bewegen en samenzijn is erg belangrijk voor de ontwikkeling en gezondheid van kinderen. Het is fantastisch om te zien hoe het Marktplein is omgetoverd tot een speelplein en tot leven komt met zoveel blije gezichten", vertelt Biharie.

Wethouder Sunita Biharie
“Buitenspelen, bewegen en samenzijn is erg belangrijk voor de ontwikkeling en gezondheid van kinderen. ”

Tijdens de Buitenspeeldag konden kinderen zich onder andere uitleven op een pannaveld, stoepkrijten en kennismaken met verschillende atletiekonderdelen. De allerkleinsten konden spelen op het Nijntje Beweegplein. De mascottes Binky van Kinderparadijs Malkenschoten en Champ van de Atletiekunie zorgden voor extra vrolijkheid en enthousiasme onder de kinderen.

Gezonde hapjes kunnen natuurlijk niet ontbreken
Fotograaf: Rob Voss
Er werd fanatiek gesport op het Marktplein
Fotograaf: Rob Voss

Aanloop naar het EK Beachvolleybal

De Buitenspeeldag op het Marktplein is één van de vele activiteiten in aanloop naar het Europese Kampioenschap beachvolleybal 2024. Apeldoorn is één van de drie speelsteden. Van dinsdag 13 t/m vrijdag 16 augustus wordt er op het Marktplein gestreden om de titel EK Beachvolleybal. Benieuwd naar het programma en welke activiteiten er nog meer zijn? Meer informatie over andere activiteiten vindt u op de webpagina EK Beachvolleybal van Uit in Apeldoorn.

* Het evenement is georganiseerd in samenwerking in samenwerking met Jantje Beton, Nickelodeon, Atletiekunie en Sport Stimulering

Uw Reactie
Uw Reactie