Fotograaf: D&R Fotografie

Koninklijke Erepenning voor volleybalvereniging Alterno

Volleybalvereniging Alterno heeft zaterdag 13 april een Koninklijke Erepenning gekregen. Burgemeester Ton Heerts reikte de erepenning met een oorkonde uit voorafgaand aan een feestavond. Alterno bestond vorig jaar 50 jaar.

Sinds de oprichting in 1973 groeide Alterno uit tot de grootste volleybalvereniging van Apeldoorn en zelfs één van de grootste in Nederland. Een echte vereniging, waar sociale contacten en sporten hand in hand gaan. Het ‘groene hart’ van de leden is beroemd.

Er waren vele kampioenschappen op regionaal niveau, zowel van de jeugd, de heren en dames. In 2013 werd Dames 1 landskampioen.  De jeugdopleiding werd vier keer verkozen tot beste jeugdopleiding van Nederland. Volleybalvereniging Alterno blijft zich professionaliseren en is een naam van betekenis in de volleybalwereld.

De Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een bijzondere onderscheiding. Alleen de Koning kan een Erepenning toekennen. Die symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van een (sport)vereniging, stichting of instelling.

Koninklijke Erepenning
Koninklijke Erepenning Fotograaf: Gemeente Apeldoorn
Uw Reactie
Uw Reactie