Loting EK Beachvolleybal 2024; aftrap op Marktplein

Bas van de Goor, toernooidirecteur van het EK Beachvolleybal, heeft vrijdagmiddag in het stadhuis van Apeldoorn de loting verricht voor het EK Beachvolleybal 2024 van 13 tot en met 18 augustus. Maar liefst 64 teams werden verdeeld over de speelsteden, waaronder Apeldoorn. Het Nederlandse duo Katja Stam en Raïsa Schoon opent het toernooi op dinsdagavond 13 augustus op het Marktplein.

De loting wees onder meer uit waar de koppels van Beach Team Nederland hun groepswedstrijden gaan spelen. De Olympische duo’s bij Stefan Boermans & Yorick de Groot en Katja Stam & Raïsa Schoon zullen hun groepswedstrijden in Apeldoorn spelen. Steven van de Velde & Matthew Immers  beginnen in Den Haag. Datzelfde geldt voor Alexander Brouwer & Robert Meeuwsen. Christiaan Varenhorst & Leon Luini spelen in Arnhem

‘Trots op speelstad Apeldoorn’

Wethouder topsport evenementen, Nick Derks: "Wij zijn ontzettend trots dat Apeldoorn dit jaar een van de speelsteden is voor het EK Beachvolleybal. Het belooft een spectaculair toernooi te worden met geweldige teams en spannende wedstrijden. We kijken ernaar uit om de sporters en fans te verwelkomen in de hoofdstad van de Veluwe." 

Het toernooi wordt gehouden in Den Haag, Arnhem en Apeldoorn. Het exacte speelschema kunt u vinden in de ticketshop.

Aanloop naar EK

In aanloop naar het EK organiseert de gemeente samen met de Nederlandse Volleybalbond (sportieve) activiteiten. Benieuwd naar het programma en welke activiteiten er nog meer zijn? Kijk voor meer informatie op de webpagina EK Beachvolleybal van Uit in Apeldoorn.

Uw Reactie
Uw Reactie