Meld uw dak aan voor zonnepanelen Buurtstroom

Heeft u een (groot) dak beschikbaar voor zonnepanelen en wilt u dat dak graag delen met mensen die geen zonnepanelen op hun dak willen of kunnen leggen? Meld uw dak dan aan voor Buurtstroom Apeldoorn bij deA en draag zo bij aan de verduurzaming van uw buurt.

Veel inwoners van Apeldoorn hebben al zonnepanelen op hun dak gelegd of willen dat nog graag doen. En dat is goed, want alleen dan kunnen we onze klimaatdoelen halen. Maar niet iedereen die dat wil, kan zonnepanelen laten plaatsen. Soms zijn daken niet geschikt. Bijvoorbeeld als bomen de zon tegenhouden. Een kapvergunning ervoor wordt niet verleend, omdat bomen ook belangrijk voor het klimaat en de straat zijn. En bewoners van appartementen hebben bijvoorbeeld geen eigen dak. Met een gezamenlijk zonnedak kunnen deze mensen toch zelf zonne-energie opwekken, maar dan op een dak in de buurt.

Stukje dak over?

Er zijn nog niet heel veel gezamenlijke daken, maar er is veel vraag naar. Daarom zijn we op zoek naar meer daken van bedrijven en organisaties die (een deel) van hun dak willen opgeven. Zo kunnen meer buurtbewoners meedoen. Neem voor meer informatie contact op met energiecoöperatie deA via 055 - 368 3366 of kijk voor voorbeelden van Buurtstroomprojecten op deA.

Meedoen met stroomdelen

Op dit moment zijn er drie daken die meedoen met Buurtstroominitiatieven, het gaat om Dok Zuid, Foenix Molenmakershoek en het Kristal. De inschrijving voor het kopen van stroomdelen is open

DOK Zuid

DOK Zuid is een school, kinderopvang en een bibliotheek . Het dak is beschikbaar gesteld door de dakeigenaren de Goede Woning en Gemeente Apeldoorn. Op dit moment zijn er 300 van de 330 stroomdelen verkocht.

Foenix Molenmakershoek

Foenix Molenmakershoek is een kringloopcentrum en reïntegratiebedrijf. Foenix stelt het dak beschikbaar voor Buurtstroom Apeldoorn en draagt hiermee bij aan de verduurzaming van energie in de buurt. Directeur Arjin Jans: “We moeten toe naar een samenleving met hergebruik en hernieuwbaarheid. In onze visie hoort daar ook een schone energievoorziening bij. Wij zijn er daarom trots op dat ons dak meedoet met Buurtstroom en hopen dat veel buurtbewoners meedoen.” Op dit moment zijn 186 van de 204 stroomdelen verkocht.

Buurtstroom Kristal

Op de parkeergarage van het Kristal ligt ook een collectieve zonnedak. Sinds oktober 2020 wekken de 168 panelen van 335Wp voor vijftien jaar energie op voor de deelnemers. Op dit moment zijn 194 van de 204 stroomdelen verkocht.

Uw Reactie
Uw Reactie