Stockfoto

Met Samen055 is hulp binnen handbereik

Samen055 heeft sinds 1 januari de samenwerking vernieuwd. Een team met specialisten van alle samenwerkende partners gaat vanuit de wijken werken. Op de vier Samen055-locaties zijn inloopspreekuren waar je binnen kunt lopen. Voor alle vragen en zorgen over werk, rondkomen, ontmoeten, opvoeden en andere uitdagingen in het dagelijks leven, kun je bij Samen055 terecht. Vertrouwde hulp in een nieuw jasje dus.

Samen055 is een bestaand samenwerkingsverband tussen Gemeente Apeldoorn, Don Bosco, CJG, MEE Samen, Stimenz en Zuid doet Samen. Deze organisaties zijn gevestigde namen in Apeldoorn. Elk van de partners heeft haar eigen expertise. Sinds 1 januari worden deze krachten gebundeld vanuit de wijken. Op iedere locatie zijn alle specialismen aanwezig; of het nu gaat over het opvoeden van kinderen of het zoeken naar de juiste financiële begeleiding.

Wethouder Anja Prins: “Het is ontzettend fijn en waardevol dat Samen055 nog intensiever gaat samenwerken. Met de wijkteams die opereren vanuit de vier locaties in Apeldoorn-Noord, -Oost, -Zuid en -West is hulp altijd binnen handbereik. Op deze manier kunnen we nog meer inwoners helpen bij allerlei problemen.”

Eén aanspreekpunt

De kracht van Samen055 is dat er één aanspreekpunt is. Als je bijvoorbeeld een vraag hebt over financiële regelingen en je wilt weer aan het werk na een uitkering, kun je voor beide vragen aankloppen bij Samen055. Je krijgt dan één aanspreekpunt en hoeft niet zelf uit te zoeken wie je kan helpen. De medewerker van Samen055 schakelt waar nodig de juiste specialist in. Zo kunnen zelfs de meest ingewikkelde zorgvragen snel beantwoord worden.

Hulp is binnen handbereik op vier locaties

De wijkteams van Samen055 zijn altijd wel ergens in de buurt. De Samen055-locaties zijn hier te vinden:

  • Samen055 Noord: Zilverschoon 4
  • Samen055 Oost: Violierenplein 104
  • Samen055 Zuid: 1e Wormenseweg 460
  • Samen055 West: Dokter Rodbardlaan 5

Voor de dorpen en het centrum van de stad start er begin 2024 een mobiel wijkteam. Woon je in een van de Apeldoornse dorpen en wil je graag contact met een medewerker van Samen055? Kijk dan op samen055.nl voor de contactgegevens.

 

Wethouder Anja Prins
“Ik ben er trots op dat we dit met onze partners gerealiseerd hebben. Dankzij de wijkteams, bemenst door veel professionals, staan we nóg dichterbij de inwoners en kunnen we hen laagdrempeliger helpen. Ik hoop dat veel inwoners zich vrij voelen om bij Samen055 binnen te lopen.”

Laagdrempelige hulp

"Ik ben er trots op dat we dit met onze partners gerealiseerd hebben. Dankzij de wijkteams, bemenst door veel professionals, staan we nóg dichterbij de inwoners en kunnen we hen laagdrempeliger helpen. Ik hoop dat veel inwoners zich vrij voelen om bij Samen055 binnen te lopen", zegt wethouder Prins.

Meer informatie over Samen055, de inloopspreekuren en contactgegevens zijn te vinden op de vernieuwde website:  www.samen055.nl.  

Uw Reactie
Uw Reactie