Fotograaf: Gemeente Apeldoorn

Mevrouw A. van Manen-Spelt krijgt koninklijke onderscheiding

Mevrouw A. (Astrid) van Manen-Spelt (67 jaar) heeft op 4 november 2023 een koninklijke onderscheiding gekregen. Burgemeester Ton Heerts speldde haar het lintje op dat hoort bij haar benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde tijdens het jaarlijks symposium van Vereniging Anusatresie in Arnhem.

Mevrouw Van Manen zet zich al meer dan 30 jaar als vrijwilliger in voor de vereniging, die voor de bijna 400 leden in Nederland en België de belangen behartigt van mensen die met Anusatresie of AnoRectale Malformatie (ARM) zijn geboren.

Al 30 jaar is zij degene die als eerste in contact komt met mensen die naar de vereniging bellen voor hulp of informatie. Ze heeft voor iedereen een luisterend oor en geeft hulp bij alle vragen. Voor jongeren organiseerde mevrouw Van Manen activiteiten, waarbij zij op een ongedwongen manier met elkaar in contact konden komen en helemaal zichzelf konden zijn. Daarmee heeft zij voor hen een belangrijke rol gehad in het proces om zelfbewuster te worden. Mevrouw Van Manen is ook 10 jaar lang bestuurslid van de vereniging geweest en houdt al geruime tijd de ledenadministratie bij. Met haar inzet heeft mevrouw Van Manen heel veel voor anderen betekend door haar kennis en ervaringen te delen en met adviezen en mogelijke oplossingen te komen.

Onderscheiding
Onderscheiding Fotograaf: Gemeente Apeldoorn
Uw Reactie
Uw Reactie