Nieuw kunstwerk in de Heeze
Fotograaf: Gemeente Apeldoorn

Nieuw kunstwerk in wijk de Heeze

Naast de buurttuin in de wijk De Heeze staat vanaf deze week een nieuw kunstwerk: De beeldengroep. Dit kunstwerk bestaat uit vijf natuurlijke vormen en is gemaakt door kunstenaar Maartje Korstanje. Het idee kwam vanuit de vrijwilligersgroep van de buurttuin. Op 21 september wordt het kunstwerk feestelijk onthuld door wethouder Peter Messerschmidt. Dat gebeurt tijdens de open dag van de Ontmoetingsplek De Graanhof.

De vrijwilligersgroep kwam zelf met het idee om een kunstwerk bij de buurttuin te  plaatsen. De buurttuin ligt achter centrum De Graanhof. Dit is het gebouw van woningcorporatie Ons Huis waarin woningen, een gezondheidscentrum en een ontmoetingsplek zitten. Stichting ACEC heeft het idee begeleid. De vrijwilligers, buurtbewoners, medewerkers van De Graanhof en stichting Ons Huis hebben uiteindelijk voor het ontwerp van Korstanje gekozen. De  natuurlijke vormen en de inspiratie die de kunstenaar uit de natuur haalde, vonden zij het mooist.

Wethouder Peter Messerschmidt is enthousiast: “Ik ben een groot liefhebber van kunst in de buitenruimte. Het voelt als een museum dat je op elke dag kunt bezoeken overal in Apeldoorn. Dat ook onze inwoners dat ervaren, zie je aan dit initiatief. Geweldig dat buurtbewoners op deze manier hun buurt mooier willen maken.” 

Maartje Korstanje (Goes, 1982) studeerde aan de St. Joost Akademie voor Kunst en Vormgeving in Breda en het Sandberg Instituut in Amsterdam (MFA). Ze was één van de winnaars van de Prix de Rome in 2007. En ze werd  in 2014 genomineerd voor de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs.

Uw Reactie
Uw Reactie