Fotograaf: Rob Voss

Nieuw regenboogzebrapad op Stationsstraat

Wethouders Sunita Biharie (inclusie) en Marco Wenzkowski (openbare ruimte) openen op maandag 17 juni samen met Paul Brommet van stichting Pride055 het nieuwe regenboogzebrapad aan de Stationsstraat.

Op initiatief van een inwoner besloot gemeente Apeldoorn in 2017 een regenboogpad op het Stationsplein te maken. Sinds die tijd is het kleurrijke pad regelmatig opnieuw geverfd, omdat de kleuren snel vervaagden. De verf bleef niet goed genoeg te hechten aan de natuurstenen op het Stationsplein.

Alternatief op asfalt

Gemeente Apeldoorn ging daarom op zoek naar duurzame alternatieven. Ook door te kijken wat bij andere gemeenten goed werkt. De beste ervaringen hadden gemeenten met het aanbrengen van een epoxycoating op asfalt. Omdat er op het Stationsplein geen asfalt ligt, heeft gemeente Apeldoorn samen met stichting Pride055 gezocht naar een nieuwe geasfalteerde plek in de binnenstad. Deze werd gevonden aan het de Stationsstraat bij het Marktplein.

Wethouder Sunita Biharie
“Apeldoorn wil een gemeente zijn waarin iedereen zich thuis voelt, meetelt en mee kan doen.”

Regenbooggemeente

 Wethouder Biharie is blij met het nieuwe zebrapad: “We zijn een Regenbooggemeente en dat laten we onder andere zien met een regenboogzebrapad. Apeldoorn wil een gemeente zijn waarin iedereen zich thuis voelt, meetelt en mee kan doen.”

Kleurrijk zebrapad Tussen vrijdag 7 en 14 juni verandert een stuk zwart asfalt op de Stationsstraat in een kleurrijk zebrapad. Tijdens de werkzaamheden is steeds één rijbaan afgesloten. Verkeersregelaars zorgen voor een veilige werkomgeving en een goede doorstroming van het verkeer. Woningen en bedrijfspanden blijven bereikbaar. Het regenboogpad op het Stationssplein is inmiddels verwijderd.

Het nieuwe regenboogzebrapad in de Stationsstraat.
Het nieuwe regenboogzebrapad in de Stationsstraat. Fotograaf: Rob Voss
Uw Reactie
Uw Reactie