Prikkel uw zintuigen tijdens de Zero Waste Zomer Week

Stichting Zero Waste Apeldoorn houdt van vrijdag 14 tot en met donderdag 20 juni voor de vierde keer de Zero Waste Week. Dit jaar is het thema ‘Prikkel je zintuigen!’. De Zero Waste Zomer Week is een week vol gratis activiteiten voor jong en oud in de hele gemeente, gericht op duurzaam, verspillingsvrij en afvalvrij leven.

De week begint op vrijdag 14 juni met het gratis toegankelijke plantaardig foodfestival in het Westenenkerpark. Tijdens dit festival vindt de 'Heel Apeldoorn bakt vegan bakwedstrijd' plaats. Kinderburgemeester Jahnaoh en wethouder Klimaat en Natuur, Danny Huizer, doen de feestelijke opening en zijn mede-juryleden voor welke taart het beste is gelukt.

Wethouder Danny Huizer en kinderburgemeester Jahnaoh tijdens de “Heel Apeldoorn Bakt Vegan” bakwedstrijd.
Wethouder Danny Huizer en kinderburgemeester Jahnaoh tijdens de “Heel Apeldoorn Bakt Vegan” bakwedstrijd. Fotograaf: Rob Voss

Ontdek duurzame levensstijl

Tijdens de Zero Waste Week krijgt u door de hele gemeente de kans om te ontdekken hoe makkelijk het is om te delen, ruilen, repareren en lokaal (tweedehands) te kopen. Er zijn verschillende gratis activiteiten en workshops.

Eén van de activiteiten is een wandeltour door de binnenstad, waarin wordt uitgelegd hoe u boodschappen kunt doen met minder (plastic) verpakking. Andere activiteiten zijn onder meer een online cursus over hoe u vakantie kunt vieren met zo min mogelijk negatieve impact op de natuur en een kledingruilparty waar u gratis een 'nieuwe' zomeroutfit kunt scoren. Het volledige programma is te vinden op de website van Zero Waste Apeldoorn.

Uw Reactie
Uw Reactie