Sam Warnaar nieuwe Stadsfotograaf van Apeldoorn

Sam Warnaar wordt de nieuwe stadsfotograaf van Apeldoorn. Eind deze zomer neemt zij deze rol over van Imca Schoot en wordt daarmee de 5e Stadsfotograaf van de stad.

Wethouder cultuur Peter Messerschmidt: “Sam is een jong Apeldoorns talent dat zowel nationaal als internationaal aandacht trekt met haar beelden. Ze is een inspiratiebron voor andere jonge talenten. Ik kijk uit naar haar invulling van het stadsfotograafschap de komende twee jaar!” 

Sam Warnaar, opgeleid aan de Fotovakschool in Rotterdam, werkt als autonoom fotograaf.  Haar werk, voornamelijk naaktfotografie en (zelf)portretten, maakte in afgelopen jaren regelmatig deel uit van tentoonstellingen en beurzen in onder meer Rotterdam, Amsterdam, Berlijn en Milaan.

Voor haar rol als Stadsfotograaf kiest Sam het thema ‘Thuis’ als vertrekpunt: “Apeldoorn is mijn thuis, net als voor bijna 160 duizend andere mensen. Elk huis is uniek. Met mijn nieuwe serie 'Thuis' wil ik de diversiteit van huizen in Apeldoorn laten zien op een abstracte en kunstzinnige manier.”

In september kan Apeldoorn kennismaken met Sams werk tijdens haar startexpositie. Tegelijkertijd presenteert de huidige stadsfotograaf Imca Schoot haar eindexpositie in CODA.

Ambassadeur van de stad

De stadsfotograaf is een artistieke ambassadeur van Apeldoorn. Deze rol houdt in dat de fotograaf de stad versterkt als fotostad door zichtbaar te zijn in (gedrukte) media, op sociale media en in de openbare ruimte. De stadsfotograaf wordt begeleid en geadviseerd door een commissie bestaande uit ACEC, Apeldoorn Photo, CODA, de Fotovakschool en de gemeente.

Elke twee jaar benoemt de gemeente een nieuwe stadsfotograaf. Voor deze rol is een honorarium en een kostenvergoeding voor presentatie en drukwerk beschikbaar.

Uw Reactie
Uw Reactie