Fotograaf: Hogeschool Saxion

Saxion gaat meer opleidingen aanbieden in Apeldoorn

Hogeschool Saxion heeft aangekondigd dat zij de komende jaren meerdere nieuwe opleidingen gaat starten in Apeldoorn. Zo is er een bachelor-opleiding ‘Data Science & Artificial Intelligence’, een associate degree ‘Information en Cybersecurity’ en een master ‘Veiligheid en Digitalisering’ in ontwikkeling. Deze worden voorbehoud van erkenning (accreditatie) in het nieuwe studiejaar aangeboden in het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering (CvD). Het is de ambitie van Saxion om in de studiejaren daarna meer opleidingen in Apeldoorn aan te bieden en in de komende studiejaren het aantal studenten in Apeldoorn te verdubbelen.

Wethouder Nick Derks
“Studenten brengen levendigheid met zich mee en een groter studieaanbod biedt ook meer mogelijkheden voor onze eigen jongeren om hier te studeren. ”

Wethouder Hoger Onderwijs Nick Derks is blij met de aankondiging van Hogeschool Saxion: “Meer aanbod van studies in Apeldoorn betekent meer studenten die naar onze mooie stad komen. Studenten brengen levendigheid met zich mee en een groter studieaanbod biedt ook meer mogelijkheden voor onze eigen jongeren om hier te studeren. Daarnaast biedt dit ook kansen voor ondernemers, die dringend behoefte hebben aan goed opgeleide mensen. Al met al een prachtige ontwikkeling voor Apeldoorn.” 

Aansluiten op behoefte in Apeldoorn

Op dit moment studeren er ongeveer 1.000 studenten van Saxion in Apeldoorn. Al langere tijd zijn de gemeente en Hogeschool Saxion in gesprek over het vergroten van het aanbod van hoger onderwijs in onze gemeente. Apeldoorn heeft namelijk te maken met flinke tekorten op de arbeidsmarkt. Het gaat vooral banen in de informatietechnologie, de zorg, het onderwijs, toerisme en op het gebied van veiligheid. Hogeschool Saxion wil de komende jaren nieuw onderwijs en onderzoek ontwikkelen in deze sectoren. Ze richt zich nu op hospitality en veiligheid en kijkt ook naar het aanbod omscholing en bijscholing dat van belang is om je als professional te kunnen blijven ontwikkelen. Daarnaast zet Saxion nog meer in op de verbinding tussen onderwijs en onderzoek binnen de opleidingen en op het initiëren van ondernemerschap.

Bestuursvoorzitter Anka Mulder van Saxion: ‘Saxion ziet mooie kansen in Apeldoorn en vindt het belangrijk dat leerlingen in deze regio ook de mogelijkheid hebben om een opleiding in hun omgeving te volgen als ze dat willen. Daarom ontwikkelen we onze locatie in Apeldoorn verder door het aanbod van opleidingen uit te breiden aansluitend op de vraag van de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld met aansprekende opleidingen op het gebied van veiligheid en digitalisering. Daarmee zal het aantal studenten in Apeldoorn verder groeien en leiden we met toegankelijk onderwijs het toekomstige talent op voor de regionale arbeidsmarkt waar werkgevers om staan te springen.’

Opleidingen-aanbod in Apeldoorn

Een greep uit de opleidingen en minoren die nu al te volgen zijn in Apeldoorn: Hotel Management, Integrale Veiligheidskunde / Security Management, Cyber Security, Cybercriminaliteit & Cyberweerbaarheid, Gastvrijheid & Veiligheid in Event Management, Intelligence & Dilemma’s en Publieke Veiligheid: Brandweerzorg en Crisisbeheersing. Bekijk de informatie over open dagen op de website van Saxion.

Uw Reactie
Uw Reactie