Energie Beheer Nederland (EBN) doet ten oosten van de A50 tot 3 november seismisch onderzoek in de ondergrond voor aardwarmte. Fotograaf: Peter Lous

Seismisch onderzoek veroorzaakt trillingen

Energie Beheer Nederland (EBN) doet ten oosten van de A50 tot 3 november seismisch onderzoek in de ondergrond voor aardwarmte. Bewoners in Apeldoorn-Oost kunnen hiervan tot in de avond trillingen ervaren en zachte ontploffingen horen. Meer informatie of vragen over dit onderzoek van EBN kunt u terecht op de website scanaardwarmte.nl van EBN.

Bij seismisch onderzoek worden kleine gaten in de grond gemaakt waarin een kleine lading springstof tot ontploffing wordt gebracht. De trillingen die ontstaan worden door sensoren opgevangen. Zo worden de dikte en ligging van de onderliggende aardlagen in beeld gebracht. EBN verzamelt informatie over de ondergrond van Nederland. Zo kan de Rijksoverheid nauwkeuriger inschatten of en waar de winning van aardwarmte in de toekomst eventueel mogelijk is. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft voor het onderzoek de benodigde vergunningen afgegeven.

Bewoners en bedrijven in de directe omgeving hebben hierover een brief ontvangen. Kijk voor meer informatie over de onderzoeken op www.scanaardwarmte.nl of mail naar info@scanaardwarmte.nl.

Uw Reactie
Uw Reactie