Fotograaf: Vecteezy

Skatedemo’s tijdens skatefeest op vernieuwde skatebaan Zuiderpark

Gemeente Apeldoorn organiseert zaterdag 22 april een skatefeest in het Zuiderpark ter ere van de vernieuwde skatebaan. De skatebaan is al een tijdje af en in gebruik, maar de opening liet even op zich wachten door het weer. Er is een feestelijke opening door wethouder Danny Huizer en er vinden skatedemo’s plaats door professionals.

De skatebaan in het Zuiderpark is helemaal vernieuwd. De baan was na 20 jaar trouwe dienst aan vervanging toe. De obstakels en het asfalt eromheen waren beschadigd. Daarom hebben we gekozen voor een geheel nieuwe baan. Samen met de gebruikers en deskundigen op dit gebied maakten we een nieuw ontwerp.

Het resultaat is een goed toegankelijke skatebaan. De werkzaamheden zijn eind vorig jaar afgerond en er wordt al veel en dankbaar gebruik van gemaakt. Er is gekozen voor beton in plaats van roestvrijstaal. Dit rolt een stuk fijner en wordt minder warm in de zomer. Bovendien maakt het minder geluid.

Uiteraard voldoet de skatebaan aan alle veiligheidseisen voor speelvoorzieningen. De baan is gemaakt door SkateOn, een bedrijf gespecialiseerd in het aanleggen van skatebanen.

Tijdens de opening laten professionele skaters zien wat je zoal op een skatebaan kunt doen. Zij geven ook instructies. Kinderen kunnen gratis skateboards en helmen lenen om de baan uit te proberen. Het feest is van 13:00 tot 16:00. Iedereen is van harte welkom!

Uw Reactie
Uw Reactie