Foto: Opening TeamNL Sport Experience, een programma van sportieve activiteiten in aanloop naar het EK beachvolleybal in augustus. Fotograaf: Rob Voss

Sport- en spelmiddag bij het AZC Deventerstraat

Op donderdagmiddag 27 juni organiseerde de gemeente Apeldoorn samen met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), Stichting Present en Sportservice een sport- en spelmiddag bij het Asielzoekerscentrum (AZC) aan de Deventerstraat. Deze middag stond in het teken van ontmoeten en sportief bezig zijn.

De middag was speciaal voor de bewoners van het AZC en omwonenden. Er waren veel sportieve activiteiten. De deelnemers konden zich uitleven op een opblaasbare volleybalhindernisbaan, hun slagkracht testen, springen op het springkussen en de mobiele pumptrack uitproberen. Ook was er een volleybalveld en een straatvoetbalveld om een potje te spelen.

Wethouder van onder andere breedtesport en asiel & opvang, Sunita Biharie, benadrukte het belang van deze middag: "Deze sport- en spelmiddag biedt een prachtige kans voor bewoners van het AZC en buurtbewoners om elkaar op een ontspannen en sportieve manier te ontmoeten. Het helpt bij de integratie, maar zorgt ook voor een gezellige en verbindende sfeer."

 

Aanloop naar het EK Beachvolleybal

Deze sportieve middag was één van de activiteiten in aanloop naar het EK Beachvolleybal 2024, dat van 13 tot en met 16 augustus plaatsvindt op het Marktplein. Meer informatie over andere activiteiten rondom het EK Beachvolleybal is te vinden op de webpagina van Uit in Apeldoorn.

Uw Reactie
Uw Reactie