135 sportpenningen uitgedeeld
De 135 mensen die een sportpenning kregen worden toegesproken door de stadsrapper Fotograaf: Rob Voss

Sportprijzen uitgereikt tijdens Apeldoorns Sportgala

Woensdagavond 8 maart zijn tijdens een drukbezocht en feestelijk Sportgala 2022 in Orpheus de jaarlijkse sportprijzen en sportpenningen uitgereikt. Winnaar van de Sportprijs was baanwielrenner Harrie Lavreysen. De Talentprijs ging naar wielrenster Imke Menting en de Vrijwilligersprijs naar Hidde Balk van tennisvereniging Ugchelen. Daarnaast kregen 135 sporters van allerlei leeftijden een sportpenning voor hun prestatie. Ook hebben de gemeente en Sportraad samen een nieuw convenant getekend.

Sportprijzen

Winnaar van de Sportprijs Harrie Lavreysen werd tijdens het WK baanwielrennen in 2022 op twee onderdelen wereldkampioen: keirin en sprint. De andere twee genomineerden waren Lauri Hulleman (atletiek) en Dynamo Heren 1 (volleybal).

De Talentprijs ging naar wielrenster Imke Menting. Zij werd in 2022 bij drie onderdelen Nederlands kampioen op de baan en één keer op de weg. Andere genomineerden waren Esmee Radstake (volleybal) en Yaël Plas (mountainbiken).

De Vrijwilligersprijs ging naar Hidde Balk van tennisvereniging Ugchelen. Hij is lid van de jeugdcommissie van deze club, tennist elke zondag met de jeugd, organiseert een jaarlijks tenniskamp en helpt ook bij het organiseren van de ATK (Apeldoornse Tennis Kampioenschappen). Andere genomineerden waren Carleyn Maatman (SV Dynamo) en Herman Elberse (DIO-Ugchelen). Zonder alle vrijwilligers bij al onze verengingen zouden heel veel trainingen en activiteiten niet mogelijk zijn. Een groot compliment dus aan iedereen die zich inzet voor zijn club!

Sportpenningen

Deze penningen krijgt iedereen die Nederlands kampioen wordt in zijn of haar discipline en leeftijdscategorie, of een podiumplaats bemachtigt bij een EK, WK of Olympische spelen. En zelf Apeldoorner is of lid van een Apeldoornse vereniging. Dit jaar ontvingen maar liefst 135 mensen deze penning. Dat leverde een divers en bomvol podium op!

Nieuw convenant tussen gemeente en sportraad

Tijdens het Sportgala hebben wethouder breedtesport Sunita Biharie en voorzitter van de Sportraad Henk Dijkgraaf ook hun handtekeningen gezet onder een nieuw convenant met afspraken tot en met 2026. Wethouder Biharie: “Sport is ontzettend belangrijk voor onze inwoners en groeiende stad en daarom investeren we ook veel in de sport. Sporten is om een heleboel redenen heel waardevol voor mensen: het is gezond om te bewegen, maar ook de sociale kant is super belangrijk! De Sportraad is als koepelorganisatie een schakel naar al onze verenigingen en daarom een belangrijke partner voor ons. Ik ben er trots op dat we met dit convenant onze samenwerking verstevigen.”

Wethouder Biharie spreekt de genomineerde sportvrijwilligers toe. Links Hidde Balk, in het midden met witte blouse Herman Elberse en rechts Carleyn Maatman.
Wethouder Biharie spreekt de genomineerde sportvrijwilligers toe. Links Hidde Balk, in het midden met witte blouse Herman Elberse en rechts Carleyn Maatman. Fotograaf: Rob Voss
Wethouder Sunita Biharie en Henk Dijkgraaf ondertekenen nieuw convenant tussen gemeente en Sportraad.
Wethouder Sunita Biharie en Henk Dijkgraaf ondertekenen nieuw convenant tussen gemeente en Sportraad. Fotograaf: Rob Voss
Uw Reactie
Uw Reactie