Bezoekers bekijken de schetsontwerpen van het Stadspark van Apeldoorn in het stadhuis.
De schetsontwerpen zijn te bekijken in het stadhuis of online.  Fotograaf: Rob Voss

Bekijk de plannen voor Grote Markthof, Griftpark en Parkstraat-Zuid

De komende jaren verandert de binnenstad van Apeldoorn in het Stadspark van Apeldoorn. Dinsdag 9 mei presenteerden we de plannen in het stadhuis. Lukte het niet om daarbij te zijn? Tot en met 24 mei kunt u de schetsontwerpen komen bekijken tijdens openingstijden op de 1e verdieping van het stadhuis.

De plannen voor het Stadspark van Apeldoorn zijn ook te vinden op de website:

Bekijk de plannen online

Dwalen door de bostuin op het binnenterrein tussen Marktstraat, Beekstraat, Hoofdstraat en Raadhuisplein. Een korte pauze tijdens het shoppen op één van de bankjes aan de Grift in de Hofstraat/Kanaalstraat. Of een heerlijk zonnig terrasje pakken op de promenade; het stuk Hoofdstraat tussen de Hofstraat/Kanaalstraat en de Kalverstraat. De binnenstad gaat veranderen.

Bezoekers bekijken de plannen voor het Stadspark van Apeldoorn
Bezoekers bekijken de plannen voor het Stadspark van Apeldoorn. Fotograaf: Gemeente Apeldoorn

De inwoners en ondernemers die hebben meegedacht aan de plannen presteerden 9 mei samen met de gemeente de schetsontwerpen aan ruim 200 belangstellenden. Bezoekers konden met hen en gemeente in gesprek over de plannen.  Wethouder Jeroen Joon benadrukte de inzet van de inwoners en ondernemers en sprak zijn waardering hiervoor uit. Juist door het participatietraject liggen er nu mooie schetsontwerpen, waarin groen, ontmoeting, veiligheid en levendigheid terugkomen. Waarin de Veluwe zichtbaar is.

Tom Lankhorst, programmamanager Binnenstad, gaf uitleg over het vervolg van het traject. De ontwerpen worden getoetst op mogelijkheden en onmogelijkheden. De ontwerpen gaan in september naar de gemeenteraad.

Uw Reactie
Uw Reactie