Fotograaf: Rob Voss

Uitbreiding Uddel met 34 duurzame woningen

Apeldoorn is een groeiende gemeente. De verwachting is dat het in de toekomst zeker 180.000 inwoners telt. Dat betekent dat er nieuwe woningen nodig zijn, niet alleen in het stedelijk gebied. Zo krijgt Uddel er 34 duurzame woningen bij. Tijdens de ondertekening van het bouwcontract benadrukt wethouder Peter Messerschmidt: “Niet alleen in de stad is er meer behoefte aan nieuwe huizen. Ik vind het dan ook belangrijk dat we ook volop investeren in de ontwikkeling van onze dorpen en buurtschappen.”

Apeldoorn is de elfde stad van Nederland en groeit volop, want veel mensen willen hier wonen en werken. Er is daarom een grote vraag naar woningen, ook in Uddel. Tijdens een recente informatiebijeenkomst in het dorp werd dit nogmaals duidelijk benadrukt. Met de ondertekening van deze overeenkomst tussen de gemeente en Bouwbedrijf Van de Kolk zetten we nu een cruciale stap voorwaarts in de ontwikkeling van het dorp Uddel.

Mix aan woningen

De overeenkomst gaat over de bouw van 34 duurzame woningen aan de Uddelse Enk en Heegderweg in Uddel. Deze woningen passen qua architectuur bij het nabijgelegen woningbouwplan Aardhuus. Er komen verschillende typen woningen, zoals rug-aan-rug, rijtjeshuizen, twee-onder-één-kap en vrijstaand.  De prijzen variëren van sociale huur tot koop in verschillende prijsklassen. Belangstellenden met een sociale of economische binding krijgen voorrang bij toewijzing.

Het bestemmingsplan heeft onlangs ter inzage gelegen. Binnenkort wordt het plan voorgelegd aan de gemeenteraad van Apeldoorn voor definitieve goedkeuring. De verwachting is dat de woningen in het derde kwartaal van 2024 te koop worden aangeboden.

Wethouder Messerschmidt en Robert Hoekstra, directeur van bouwbedrijf Van de Kolk, ondertekenen de overeenkomst voor de bouw van 34 duurzame woningen.
Wethouder Messerschmidt en Robert Hoekstra, directeur van bouwbedrijf Van de Kolk, ondertekenen de overeenkomst voor de bouw van 34 duurzame woningen. Fotograaf: Gemeente Apeldoorn
Uw Reactie
Uw Reactie