Fotograaf: Rob Voss

Werkzaamheden Kayersdijk vanaf 12 februari

De Kayersdijk is vanaf 12 februari tijdelijk afgesloten voor verkeer vanwege een noodreparatie aan de riolering. Het gaat om het stuk van de Kayersdijk tussen de Marchanstraat en Colijnstraat. De werkzaamheden nemen naar verwachting 3 weken in beslag. We zijn daarbij afhankelijk van de weersomstandigheden.

Er volgt een tijdelijke omleiding voor verkeer. Het verkeer richting het centrum wordt met borden omgeleid richting de Arnhemseweg en de Laan van Maten. Het verkeer komend vanuit het centrum leiden we om via de Matenpoort en de Arnhemseweg. 

Waarom zijn deze werkzaamheden nodig?

In 2011 zijn bij het hoofdriool, direct naast de Praxis, deelreparaties uitgevoerd om te voorkomen dat er grondwater in het riool terechtkwam. Uit recente inspectie blijkt dat deze deelreparaties nu niet meer voldoen. Het is daarom nodig om een noodreparatie uit te voeren, zodat er geen holle ruimtes onder het wegdek ontstaan door uitspoeling van zand. Dit zou uiteindelijk kunnen leiden tot verzakking van het wegdek.

Een bovengrondse noodpomp

Om te zorgen dat omwonenden zo min mogelijk van de noodreparatie merken, komen er tijdelijke pompen en buizen boven de grond bij de Kayersdijk. Het water dat normaal door het riool stroomt, wordt op deze manier verpompt. Deze hoeveelheid water kan oplopen tot 1.500.000 liter per uur bij hevige regen.

Uw Reactie
Uw Reactie