Fotograaf: Evert van de Worp

Wethouder Jeroen Joon benoemd tot waarnemend burgemeester van gemeente Harderwijk

De gemeente Apeldoorn feliciteert wethouder Jeroen Joon van harte met de benoeming tot waarnemend burgemeester van Harderwijk. Burgemeester Ton Heerts: “Apeldoorn kan trots zijn. De inzet en ervaring van onze wethouder en eerste locoburgemeester zijn niet onopgemerkt gebleven. Dat is bijzonder eervol voor hem én voor Apeldoorn. We gaan hem missen, maar Harderwijk krijgt een uitstekend waarnemend burgemeester.”

Jeroen Joon is vandaag door de commissaris van de Koning, John Berends, per 5 september benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Harderwijk. Door de overstap van Harm-Jan van Schaik naar een functie in de gezondheidszorg, was deze post sinds kort onbezet. De waarneming duurt naar verwachting ongeveer een jaar, tot de installatie van een vaste nieuwe burgemeester.

Jeroen Joon
Jeroen Joon Fotograaf: Gerhard Witteveen

Jeroen Joon (VVD) was sinds 2018 wethouder en eerste locoburgemeester van de gemeente Apeldoorn. Daarvóór was hij onder meer wethouder in vestingstad Grave, wethouder en locoburgemeester in de gemeente Cuijk en raadslid in de gemeente Overbetuwe. In Apeldoorn was de wethouder onder andere verantwoordelijk voor economische zaken, brede welvaart en veiligheid. Ook was hij de eerste vervanger van de burgemeester.

Reactie Jeroen Joon

De vertrekkende wethouder kijkt met dankbaarheid terug op zijn vijf jaar in Apeldoorn: “Ik heb hier zulke fantastische dingen mogen doen! Als wethouder en als loco heb ik van dichtbij gezien hoe deze geweldige stad wordt gedragen door haar inwoners en ondernemers. Wat een inzet en betrokkenheid van iedereen! In dat opzicht lijken Apeldoorn en Harderwijk op elkaar. Ik zal Apeldoorn missen, want ik ben echt van deze bijzondere stad gaan houden. Maar ik verheug me ook zeer op het waarnemend burgemeesterschap in Harderwijk. Die directe betrokkenheid bij een hechte gemeenschap, dat spreekt me zeer aan.”

Officieel afscheid Op 11 september neemt de gemeenteraad Apeldoorn afscheid van Jeroen Joon in een openbare Bijzondere Raadsvergadering, van 19.00 tot 20.00 uur in de raadszaal van het stadhuis aan het Marktplein. Aansluitend is er een afscheidsreceptie in de Burgerzaal, de centrale hal van het stadhuis.

Uw Reactie
Uw Reactie