vlnr: wethouder Sunita Biharie, meneer Zegers en wethouder Danny Huizer. Fotograaf: Rob Voss

Woning isoleren met subsidie

Meneer Zegers kwam in aanmerking voor een subsidie om zijn woning te verduurzamen. Dankzij de subsidie kon hij zijn vloer isoleren en zijn energiekosten omlaag brengen. Wethouders Danny Huizer (Veluwe, klimaat en energie) en Sunita Biharie (werk & inkomen, welzijn en sport) namen op 5 juli een kijkje bij de woning van meneer Zegers.

Meneer Zegers woont in de wijk De Maten. Hij woont in een oudere koopwoning die nog niet volledig geïsoleerd was. Inwoners die in een koopwoning wonen (ouder dan 1993) en energietoeslag krijgen, ontvingen een brief van de gemeente om hun huis te verduurzamen. Net als meneer Zegers. Apeldoorners kunnen energie-advies aan huis krijgen. Daarnaast kunnen ze hun vloer of muren laten isoleren voor maximaal € 2.000,-. Bijbetalen is niet nodig. In het najaar worden er nieuwe brieven verstuurd. Als u recht heeft op de subsidie ontvangt u een brief.

Ook hulp op maat voor huurwoningen

Inwoners die energietoeslag ontvingen en wonen in een huurwoning met een laag energielabel, kregen ook een brief. Naast energie-advies kunnen zij een product kopen van € 400,-. Dit product moet helpen het om het energieverbruik in huis te verminderen. Bijvoorbeeld een energiezuinige koelkast of gordijnen tegen de tocht.

Adviseur van deA op bezoek

Na het aanvragen van de subsidie kwam een adviseur van energiecoöperatie deA bij meneer Zegers op bezoek. De adviseur bekeek de woning en kwam tot de conclusie dat het isoleren van de vloer het meeste gas zou besparen. Een aannemer heeft de isolatie daarna uitgevoerd. Meneer Zegers heeft niks hoeven bijbetalen voor de het advies en de isolatie. Wethouders Danny Huizer en Sunita Bihari kwamen langs bij meneer Zegers.

Op de foto houdt meneer Zegers de iso-parel uit zijn kruipruimte omhoog.
De vloer van de woning is onlangs geïsoleerd met iso-parels Fotograaf: Rob Voss

Wethouder Danny Huizer: “Door te investeren in isolatie, dragen we bij aan lagere energierekeningen en een groenere en duurzamer Apeldoorn. Onze missie is om de energietransitie toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht hun inkomen. Met deze subsidie helpen we  mensen die het minder breed hebben. Samen zetten we zo grote stappen richting een duurzame en inclusieve toekomst.”

Gemeente Apeldoorn helpt inwoners die het moeilijk hebben met de gestegen energieprijzen. Door bijvoorbeeld het huis te verduurzamen als mensen in een oud koophuis wonen. Of door energiebesparende maatregelen te nemen als ze in een huurwoning wonen. Zo zijn er voor inwoners met een inkomen tot 130% van het minimum regelingen Voor zowel huurders als kopers. Goed voor het klimaat en de portemonnee.

Uw Reactie
Uw Reactie