Fotograaf: Peter Lous

Zero Waste Week Apeldoorn 2023 - Kleine stapjes, grote impact

Apeldoorn staat van 10 tot en met 16 september in het teken van duurzaamheid, verspillingvrij leven en afvalvrij zijn. Dan vindt namelijk de derde editie van de Zero Waste Week Apeldoorn plaats. Leer deze week meer over delen, ruilen, repareren of lokaal tweedehands kopen. De aftrap is 10 september op het Zwitsalterrein met onder andere een tweedehands kleding modeshow.

Een gezonde leefomgeving en een duurzamere wereld, daarom draait de Zero Waste Week Apeldoorn. Tijdens de week laten themadagen zien hoe eenvoudig en betaalbaar het kan zijn om te delen, ruilen of repareren. Maar het gaat ook over tweedehands kopen of eigen verpakkingen meenemen bij het winkelen. Kleine dagelijkse keuzes kunnen een grote impact hebben. Bekijk alle activiteiten en meer informatie op de website van Zero Waste Apeldoorn.

Stichting Zero Waste Apeldoorn organiseert de week samen met gemeente Apeldoorn, Foenix, CODA, ondernemers en organisaties.

Opening bij NewTechPark

De Zero Waste Week wordt zondag 10 september om 11.00 uur feestelijk afgetrapt bij NewTechPark op het Zwitsalterrein. Wethouder Danny Huizer geeft het officiële startschot. Daarna volgt een modeshow met kleding van verschillende tweedehands winkels uit Apeldoornen zijn er demonstraties hoe je van afvalplastic nieuwe producten kunt maken.

Verder laten ondernemers op de duurzame markt zien hoe dagelijkse producten op een duurzamere manier kunnen worden gemaakt. Voor kinderen zijn er verschillende spellen en leest schrijver Thijs Goverde voor uit zijn boek "Supergroen voedselbos".

Uw Reactie
Uw Reactie