Het zomerfeest in Ugchelen maakte dit jaar deel uit van de aanloop naar het EK beachvolleybal in Augustus, waar Apeldoorn ook een speelstad is.  Fotograaf: Rob Voss

Zomerfeest Ugchelen verbindt beachvolleyballer-liefhebbers

Het Zomerfeest Ugchelen stond 7 juli volledig in het teken van beachvolleybal. 200 bezoekers kwamen af op de dorpen- en bedrijventeams die het tegen elkaar opnamen in het zand. Team Uddel ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

De beachvolleybalactiviteiten die waren uitgestald op het terrein van voetbalvereniging Albatross zijn onderdeel van de aanloop naar het EK beachvolleybal in augustus. Apeldoorn is speelstad met wedstrijden op het Marktplein.

In Ugchelen sloegen maar liefst 55 spelers verdeeld over 11 teams hun beste Apeldoornse service. De teams die bestonden uit dorpen, bedrijven of families kregen allemaal een naam van een dorp uit de gemeente Apeldoorn. Team Uddel won de wisselbeker en tickets voor het EK beachvolleybal van 13 tot en met 16 augustus.

foto van het beachvolleybal veld
Er deden maar liefst 11 teams mee aan het toernooi. De teams bestonden uit dorpen, bedrijven of families. Fotograaf: Rob Voss
foto van beachvolleybal wedstrijd in actie
Het ging er af en toe hevig aan toe. Uiteindelijk sleepte team Uddel de overwinning over de streep. Fotograaf: Rob Voss

Tussen de wedstrijden door gaf Niels Lipke, volleyballer bij Draisma Dynamo, volleybalclinics aan kinderen. Daarnaast gaven topvolleybal-spelers demonstratiewedstrijden.

EK beachvolleybal in Apeldoorn

Bent u benieuwd naar het programma en de andere activiteiten? Meer informatie vindt u op de webpagina EK Beachvolleybal van Uit in Apeldoorn.

Uw Reactie
Uw Reactie