De jongerenraad

Jongeren praten mee over onderwerpen die hen aangaan en zetten zich actief in voor Apeldoorn

Jongeren praten mee in Apeldoorn

In Apeldoorn vinden we het belangrijk om in contact te staan en te luisteren naar jonge inwoners. Eén van de manieren waarop we dat doen is door onze jongerenraad. De jongerenraad in Apeldoorn is bijzonder en uniek in Nederland. We vertellen je er graag meer over.

Afbeelding van de jongerenraad in de raadszaal
Afbeelding van de jongerenraad in de raadszaal. Fotograaf: Rob Voss

Wat doet de jongerenraad?

Wat doet de jongerenraad? De jongerenraad in Apeldoorn is opgericht in maart 2021. Met ruim 50 aanmeldingen hadden we direct de grootste jongerenraad van Nederland. En dat hebben we nog steeds. De jongerenraad in Apeldoorn is géén ‘traditionele’ jongerenraad. Er is géén voorzitter, secretaris en penningsmeester. Iedereen is gelijk en vrij om deel te nemen aan bijeenkomsten wanneer je tijd hebt of het onderwerp je aanspreekt.

Wie zitten er in de jongerenraad?

De ruim 50  jongeren zijn een diverse groep van leeftijden tussen de 15 en 22 jaar oud, afkomstig van verschillende middelbare scholen, studies en achtergronden. Toch hebben ze allemaal 1 ding gemeen, ze praten graag mee om hun steentje bij te dragen aan een (nog) leuker, levendiger, mooier en veiliger Apeldoorn.

Bekijk de volledige jongerenraad

Een aantal jongen uit de jongerenraad van Apeldoorn
Ruim 50 jongeren die meedenken, dat is de grootste jongerenraad van Nederland. Foto: gemeente Apeldoorn

Volg ons. Of praat mee

Volg ons op Young055 of op Insta: jongerenraadapeldoorn.

Heb je nog vragen? Stuur een mail aan d.nijzing@apeldoorn.nl

Volg ons op Young055.nl

Wil je graag meedenken over de toekomst van Apeldoorn?

De raad heeft een open in- en uitschrijving. Politieke interesse is niet nodig, enthousiasme is genoeg. De raad is leuk, leerzaam en gezellig. En bovendien vrijblijvend: je kunt meedoen als je tijd en zin hebt. Naast inhoudelijke bijeenkomsten heeft de raad ook een boel gezellige activiteiten. Verschillende onderwerpen komen aan bod en er is genoeg ruimte om van elkaar te leren.

Dit is de Jongerenraad van Apeldoorn

10 puntenplan

Omdat de meningen en ideeën van de leden van de Jongerenraad uiteen lopen kan de Jongerenraad nooit met één mond spreken. Daarom maakt de Jongerenraad eens per twee jaar op democratische wijze een ’10 puntenplan’. Het 10 puntenplan is geen officieel advies aan de politiek maar een overzicht van ideeën en thema’s die de leden van de Jongerenraad belangrijk vinden voor de toekomst van Apeldoorn.

Lees wat de 10 punten zijn van de Jongerenraad

Uw Reactie
Uw Reactie