Onkruid

Vooral in het voorjaar krijgen we veel meldingen van mensen die last hebben van onkruid. Hoe we met uw melding omgaan, hangt af van het soort onkruid. U kunt in twee stappen zien of, en hoe u het onkruid kunt melden.

Lees meer

U hoeft dit niet te melden.

Circulus haalt het onkruid op straten en stoepen weg in Apeldoorn. Dit doen ze door middel van borstelen en vegen. Niets is zo veranderlijk als Hollands weer. Bij groeizame omstandigheden neemt het onkruid in een rap tempo toe. Vaak is de groeiperiode april/mei of augustus/september. 

Planning onkruidbestrijding 9 oktober t/m 13 oktober 2023:

  • Laatste stuk Zuidbroek

U kunt dit melden

Sommige groenvakken zien er iets rommeliger uit. Dan ziet u soms brandnetels en ander onkruid tussen de beplanting staan. Dit laten we bewust staan omdat dit goed is voor insecten en het bodemleven. We halen alleen de randen weg als er sprake is van overlast, bijvoorbeeld bij overhangen van brandnetels bij fiets -en voetpaden. 

U kunt dit melden

De Japanse Duizendknoop is een hardnekkige plant. Door de extreme groei heeft de plant negatieve gevolgen voor andere flora en fauna. Doe daarom een melding als u de Japanse Duizendknoop ziet in de openbare ruimte. Dan nemen we dit mee in onze rondes.

U kunt dit melden

Grasaren kunnen overlast veroorzaken bij mens en dier. Bestrijding van de grasaar valt onder regulier onderhoud. Dat betekent dat we uw melding beoordelen en mogelijk op een later moment meenemen in de planning.

U hoeft dit niet te melden

Dit soort struiken onderhouden we op kwaliteitsnorm B. Dat betekent dat er maximaal 30% onkruid mag staan. Onze medewerkers controleren dit door middel van een schouw. 

Uw Reactie
Uw Reactie