Nick Derks benoemd tot wethouder gemeente Apeldoorn

Vandaag heeft de gemeenteraad Nick Derks (36) benoemd tot wethouder in onze gemeente. Hij volgt daarmee voormalig wethouder Jeroen Joon op, die begin september waarnemend burgemeester werd in de gemeente Harderwijk. Met de benoeming van wethouder Derks is het college van burgemeester en wethouders weer compleet. De definitieve portefeuilleverdeling wordt vastgesteld in het constituerend beraad van 24 oktober.

Kennismaken

De komende weken staan in het teken van kennismaking met Apeldoorn. Wethouder Derks: “Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan en stevig bij te dragen aan de ambities van Apeldoorn. Ik kijk er naar uit om breder kennis te maken met de gemeente, inwoners en ondernemers. Het plan is om zo snel mogelijk naar Apeldoorn te verhuizen, de eerst bezichtiging is inmiddels een feit.”

Ook burgemeester Heerts is blij met deze benoeming: “Er is genoeg te doen in Apeldoorn de komende jaren. Met Nick Derks hebben we er een ervaren bestuurder bij. Ik ben ervan overtuigd dat hij een waardevolle aanvulling is op ons college. Ik wens hem heel veel succes en vooral veel plezier toe in ons mooie Apeldoorn.”

Achtergrond

Nick Derks studeerde rechten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en was daarna financieel adviseur voor het bedrijfsleven. In 2018 werd hij wethouder in de gemeente Wijchen, waar hij tot dat moment al acht jaar voor de VVD actief was in de gemeenteraad als raadslid en fractievoorzitter.

Uw Reactie
Uw Reactie