Klingelbeek
Fotograaf: Gemeente Apeldoorn
Klingelbeek

De bouw van de nieuwe basisschool Eloy is in volle gang. Tegelijkertijd pakken we de openbare ruimte rondom de school en Klingelbeek aan. Op deze webpagina vindt u meer informatie over dit project.

Herinrichting Klingelbeek

De definitieve plannen voor de herinrichting van de Klingelbeek zijn bekend. De veiligheid van de schoolkinderen staat in het ontwerp voorop. Ook verminderen we de parkeerproblemen voor buurtbewoners.

Op 26 oktober 2023 vond een bijeenkomst plaats met omwonenden van de nieuwe basisschool Eloy. Tijdens deze bijeenkomst konden bewoners hun wensen kenbaar maken voor de herinrichting van de Klingelbeek. Dit hebben we zoveel mogelijk verwerkt in het ontwerp.

Fietspaden

Schoolkinderen gaan straks via fietspaden naar de fietsenstallingen op het schoolplein. Dit maakt de situatie aan de voorkant van de school veiliger en overzichtelijker.

Nieuwe parkeerplaatsen

Voor de gymzaal komen vier nieuwe parkeerplaatsen. Er komen negen nieuwe kortparkeerplaatsen voor het halen en brengen van kinderen. Om schade aan planten en dieren te voorkomen, verwijderen we eind februari bomen op de plaats van deze nieuwe parkeerplaatsen. Buiten de haal- en brengtijden zijn deze parkeerplaatsen beschikbaar voor bewoners. Ook maken we een kiss&ride plek en leggen we drempels om de schoolzone te markeren. Zo verminderen we ook de snelheid buiten schooltijden. Vanaf het nieuwe schooljaar geven we ouders extra informatie over parkeren rondom de school. Daarnaast regelen we meer toezicht om foutparkeerders aan te spreken en te beboeten.

Planning

De uitvoering van dit project staat gepland van juni tot en met augustus 2024. Voor de start van het nieuwe schooljaar ronden we de werkzaamheden af. We informeren omwonenden per brief over de precieze planning.

Ontwerp

Veelgestelde vragen

Wilt u graag weten welke opmerkingen en wensen de bewoners en omwonenden van de Klingelbeek hebben mee gegeven? Bekijk de vragen en opmerkingen, ook leest u hoe we dit zoveel mogelijk hebben proberen te verwerken in het definitieve ontwerp. 

Nieuwbouw en ontwikkeling

Apeldoorn is een gemeente in beweging. We onderhouden en ontwikkelen onze stadsdelen en dorpen, waardoor we allemaal zo fijn mogelijk in onze gemeente kunnen wonen, werken en leren. Apeldoorn ontwikkelt!

Meer informatie

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met projectleider Richard Veldhuis (Ruimtelijk Ontwerp en Realisatie).

Neem contact op

mail: ps_ror@apeldoorn.nl

Meer nieuwbouw en ontwikkeling

Uw Reactie
Uw Reactie