Vragen over tiny houses in Apeldoorn
Bekijk hier de veelgestelde vragen over tiny houses.
Bekijk hier de veelgestelde vragen over tiny houses.
De start van de tiny houses is een experiment binnen de gemeente Apeldoorn op het gebied van duurzaamheid en innovatie. De proef is bedoeld om ervaring op te doen en vervolgens te evalueren. Dat zal gebeuren door en met de deelnemers aan het experiment, omwonenden en de gemeente. Als het college besluit dat een verlenging wenselijk is, dan zal dit via een raadsvoorstel aan de gemeenteraad voorgelegd worden.
In principe moet de locatie dan leeg en schoon worden opgeleverd. Het experiment kan eenmalig met 5 jaar verlengd worden. De gemeente houdt goed contact met de tiny house-eigenaren en de omwonenden over hun ervaringen. Als er behoefte is aan verlenging, dan kan het college hiervoor een voorstel aan de raad doen. Komt er geen verlenging, dan moeten de tiny house-eigenaren zelf zoeken naar een andere locatie.
Nee, de gemeente wil geen camping-achtige situatie creëren. We vragen deelnemers om een inspanning om gedurende de proef te experimenteren met duurzaamheid en een flexibele woning die makkelijk uit elkaar te halen of te verplaatsen is. Met als doel een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten. Het experiment is ook bedoeld om belangstellenden hierover te informeren en inspireren.
Ja, dat mag. Bij de loting maakt de gemeente hier geen onderscheid in. Het experiment is bedoeld om ervaring op te doen en kennis te delen. Daarom hoopt de gemeente wel op een aantal zelfbouwers.
Nee. Een tiny house wordt het hele jaar door bewoond door de initiatiefnemer. Hij mag de tiny house niet verhuren of alleen als vakantiewoning gebruiken. Dit legt de gemeente contractueel vast.
Heeft u vragen over dit project? Of wilt u meer informatie?