Fotograaf: Gemeente Apeldoorn

Opknapbeurt Gildenlaan van start

Op woensdag 21 februari begint de gemeente met het opknappen van de Gildenlaan. Het stuk tussen het winkelcentrum en de rotonde met de Heemradenlaan wordt aangepakt. De werkzaamheden duren ongeveer acht maanden.

De werkzaamheden gebeuren in fasen. Zo blijven het winkelcentrum, de parkeergarage en alle aanwonenden bij de Eglantier altijd bereikbaar. De Gildenlaan is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer.

Wat gaat de gemeente doen?

Alle oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers worden veiliger gemaakt. Daarnaast worden de kruisingen Eglantierlaan/Gildenlaan en de oversteek Vedelaarshoeve/Eglantierlaan overzichtelijker en veiliger voor weggebruikers. En tot slot krijgt het parkeerterrein bij winkelcentrum Eglantier ook een opknapbeurt.

Wat is de planning?

Op 21 februari wordt er gestart met fase 1, het verlagen van de drempel in de Eglantierlaan. Op 4 maart start fase 2a, met werkzaamheden aan de Gildenlaan, dichtbij de parkeergarage Eglantier. Daarna volgen de verdere fases richting de rotonde met de Heemradenlaan.

De gemeente probeert de overlast te beperken. Half november 2024 is de metamorfose naar verwachting afgerond en dan is de Gildenklaar weer klaar voor de toekomst.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de Gildenlaan webpagina. Daar vindt u onder andere het definitieve ontwerp, een kaart met fasering en een link naar de bouwapp.

Uw Reactie
Uw Reactie