Fotograaf: Sven Scholten

Tweede editie van het Royal Light Festival: 13 kunstwerken voorzien van groene stroom

Het Royal Light Festival gaat op 13 maart van start. Dit jaar zijn er tussen Paleis Het Loo en de binnenstad 13 kunstwerken van (inter)nationaal bekende en Apeldoornse kunstenaars te bewonderen. In plaats van een vaste route kunnen bezoekers de kunstwerken in verschillende volgordes bekijken. Het festival start elke avond om 19.00 en duurt tot en met zondag 17 maart. Toegang is gratis.

Anja Prins, wethouder evenementen: “Ik ben trots dat Apeldoorn met het Royal Light Festival kunst en cultuur viert en tegelijkertijd haar inzet voor duurzaamheid toont. Dit evenement biedt een bijzondere kijk op onze groene stad, waar historie en kunst elkaar ontmoeten om een uniek verhaal te vertellen aan zowel inwoners als bezoekers. De lichtkunstwerken, die het rijke koninklijke verleden van Apeldoorn weerspiegelen, nodigen je uit om betoverd te worden door het licht en de unieke sfeer van de stad.”

Royal Light Festival

Het Royal Light Festival is een 5-daags lichtfestival in Apeldoorn, dat lichtkunstwerken van lokale en internationale lichtkunstenaars toont op zo veel mogelijk koninklijke locaties. De kunstwerken vertellen samen het verhaal van Apeldoorn: een stad omringd door natuur, met een rijke en koninklijke geschiedenis. Op woensdag, donderdag en zondag kunt u tot 22.30 uur de werken bekijken, op vrijdag en zaterdag tot 23.00 uur.

Eerste emissievrije editie

De organisatie van het Royal Light Festival wil het festival zo duurzaam mogelijk maken. Samen met partner Bredenoord worden daarom de lichtkunstwerken die gebruik maken van tijdelijke stroom, emissieloos verlicht,  Dat gebeurt met batterijen met groene energie. Het is daarmee de eerste keer dat een lichtfestival draait op groene stroom. Er is een back-up een aggregaat achter de hand, maar de verwachting is dat die niet nodig is.

Route en pendelbussen

U kunt de route langs de kunstwerken op verschillende manieren afleggen. Starten kan bij Paleis Het Loo, de binnenstad of bij het station. Er rijden af en aan gratis pendelbussen tussen Paleis Het Loo, Theater Orpheus en het Stationsplein.

Uw Reactie
Uw Reactie