Boompje erbij

Bomen brengen de natuur in de stad tot leven. Ze maken onze stad groener, geven verkoeling en houden het regenwater langer –vast. Ze bieden kleine dieren en insecten een thuis. Geen wonder dus dat we in Apeldoorn onze bomen koesteren. U kunt helpen door in uw tuin ruimte te maken voor een boom. Deze krijgt u van ons. Zo benutten we niet alleen de openbare ruimte; ook uw tuin draagt bij aan het groen in Apeldoorn.

Lees meer

Een subsidie is een aanspraak op geld van de gemeenschap. Het gaat meestal om een eenmalig bedrag dat je daarom ook steeds weer opnieuw moet aanvragen. Met dat bedrag levert de aanvrager een bijdrage om het vastgestelde beleid van de gemeente te realiseren. Bijvoorbeeld op het gebied van zorg en welzijn, onderwijs, sport, kunst en cultuur, integratie en recreatie.

Het kan gaan om organisaties en voorzieningen waar de gemeente een financiële bijdrage aan levert, zoals sportverenigingen, de bibliotheek of peuterspeelzaal. Ook kleinschalige initiatieven van bewoners of stichtingen worden ondersteund als ze passen binnen het beleid.

Elke soort subsidie kent eigen ‘spelregels’. Zoals de hoogte van het bedrag, de manier waarop je het aanvraagt en de manier waarop je moet aantonen dat je het geld juist besteed hebt.

Hoe hoger het bedrag, hoe meer regels en controlemomenten.

 1. Kies uw boom
  U kunt kiezen uit tien verschillende soorten, die allemaal geschikt zijn voor de Apeldoornse zandgrond. Kies drie verschillende bomen en zet uw favoriete boom op nummer één. Vul daarna het aanmeldformulier in.
 2. Wacht of u wel of niet wordt ingeloot.
  In totaal geven wij 500 bomen weg.
 3. Winnaars worden ingelicht.
 4. Wij bezorgen de boom aan huis. 
  We bezorgen de boom op het door u doorgegeven woonadres (niet op het werkadres).
 5. Plant de boom. 
  De plantmaterialen leveren we mee.
 6. Verzorg hem goed. 
  In de bijgeleverde instructie leest u alles over het water geven, beschermen tegen vorst en snoeien.
 7. Geniet. 
  En dan begint het genieten. Van de bloemen in het voorjaar, de vruchten, de bijen en de vlinders die het aantrekt, van de wisselende bladkleuren. Maar vooral van een boom die groeit en bloeit omdat u ervoor zorgt.
Uw Reactie
Uw Reactie