Vrijwilligers in Apeldoorn

Vrijwilligers in Apeldoorn

Vrijwilligers zorgen voor het reilen en zeilen van veel mooie initiatieven en verenigingen. Dit maakt Apeldoorn een stuk mooier en leuker om te wonen, te werken of te bezoeken.

Lees meer

Foto: Rob Voss

Vrijwilligers in Apeldoorn

Vrijwilligerswerk kan u veel voldoening geven, u kan andere mensen helpen die ergens zijn vastgelopen, je eigen competenties blijven ontwikkelen, het zorgt voor sociale contacten, het is een zinvolle invulling van vrije tijd en ga zo maar door. Genoeg redenen dus om vrijwilligerswerk te doen.

In Apeldoorn kunt u op veel verschillende manieren vrijwilligerswerk doen. Bijvoorbeeld als taalmaatje voor vluchtelingen en migranten om de Nederlandse taal te leren, of computerhulp bij ouderen of zelfs als biljartmaatje.

Ridderbuurt is een initiatief in de Gemeente Apeldoorn binnen Volunteers 2.0 in samenwerking met Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Gemeente Apeldoorn en Interreg.

De gemeente Apeldoorn is trots op inwoners die zich belangeloos voor een ander of voor de stad inzetten. Wij steunen daarom onze vrijwilligers en we zijn erg blij en dankbaar dat ze er zijn.

Zoekt u zelf vrijwilligerswerk?

Wilt u graag nieuwe mensen leren kennen of graag iets voor iemand anders doen? Dan is vrijwilligerswerk misschien iets voor u. Maar hoe vind je wat bij je past?

Vrijwilligersmarkt

In het najaar van elk jaar is er een Vrijwilligersmarkt. Deze markt heeft een sterk sociaal karakter. Het gaat om ontmoeting, kennismaking met het vrijwilligerswerk en waardering voor de vrijwilligers. Organisaties en verenigingen presenteren zich tijdens de markt aan bezoekers. Vrijwilligers, toekomstige vrijwilligers en andere belangstellenden kunnen zich laten informeren. Ze kunnen informatie ophalen over de verschillende vormen van vrijwilligerswerk in de gemeente Apeldoorn.

Op zoek naar vrijwilligers

Is uw organisatie of goed doel op zoek naar enthousiaste vrijwilligers? Stel dan een concrete vacature op en kijk dan op apeldoornpaktaan.nl/organisaties hoe u in contact kunt komen met kandidaten.

Vrijwilligerswerk en een uitkering

  • Wilt u vrijwilligerswerk gaan doen maar heeft u een bijstandsuitkering? Dan moet u rekening houden met een aantal voorwaarden.
  • Heeft u een WW-uitkering en wilt u vrijwilligerswerk gaan doen? Kijk dan voor meer informatie op de website van het UWV.

Vrijwilligersverzekering

Bijna 40% van alle Apeldoorners doet vrijwilligerswerk. Om er zeker van te zijn dat organisaties en hun vrijwilligers voldoende verzekerd zijn, heeft de gemeente Apeldoorn een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten. Alle vrijwilligers in de gemeente Apeldoorn zijn automatisch verzekerd.

Lees verder

Mantelzorgwaardering

Vaak zien mensen het als vanzelfsprekend om voor de partner of een familielid extra dingen te doen. Dat neemt niet weg dat het zwaar kan zijn, of je nu actief iets doet of leeft met zorgen om een naaste. Daarom is er ondersteuning en een mantelzorgwaardering.

Lees verder

Partners

Wilt u graag nieuwe mensen leren kennen of graag iets voor iemand anders doen? Kijk eens bij de volgende organisaties.

Uw Reactie
Uw Reactie