Vanaf vandaag leggen we op de nieuwe site www.energievanapeldoorn.nl uit hoe de energie gaat stromen in Apeldoorn. En geven we tips om direct mee aan de slag te gaan. Fotograaf: Peter Lous

Er stroomt nieuwe energie door Apeldoorn: kijk op energievanapeldoorn.nl

Wat betekent de energietransitie in Apeldoorn eigenlijk? Wat gaat er allemaal gebeuren in de gemeente? Welke wijken gaan als eerste van aardgas over op duurzame warmte? Logische vragen. Vanaf vandaag leggen we op de nieuwe site www.energievanapeldoorn.nl uit hoe de energie gaat stromen in Apeldoorn. En geven we tips om direct mee aan de slag te gaan.

Komt er in uw wijk een warmtenet, gaat u zelf een warmtepomp regelen of regelt de woningbouwvereniging iets? En waar komen zonneparken? Hoe kunt u meedoen aan inkoopacties of gebruikmaken van andere subsidies? Het zijn belangrijke vragen, omdat we hier allemaal mee te maken krijgen.

Zonnepanelen bij de Klup

Zo ook de Klup. De stichting organiseert activiteiten en ontmoetingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Dagelijks komen er heel wat mensen over de vloer en verbruiken ze aardig wat energie. Sinds vorig jaar hebben ze 63 zonnepanelen. Daarmee wekken ze nu bijna heel hun verbruik zelf op. "De 63 zonnepanelen brengen onze energiekosten flink omlaag", aldus Karen Hop, bestuurder van de Klup. Ze streven naar energieneutraal zijn in 2023.

Besparen op energierekening

Steeds meer inwoners en bedrijven zijn al bezig met verduurzaming, zoals zonnepanelen op daken, isoleren van huizen en panden en de verwarming lager zetten. Want wie wil nu niet besparen op de energierekening, er comfortabeler bij zitten en tegelijkertijd het klimaat helpen? Voor onze toekomst en die van onze kinderen en kleinkinderen.

Voor meer informatie over de energietransitie in Apeldoorn en tips om direct mee aan de slag te gaan kunt u vanaf vandaag terecht op www.energievanapeldoorn.nl. Op www.apeldoorn.nl vindt u de aanpak van de gemeente op het gebied van de energietransitie. Wilt u gratis en onafhankelijk advies over het verduurzamen van uw huis? Dan kunt u terecht bij het Energiepunt (Paslaan 1) in het centrum van Apeldoorn. 

Samen kunnen we zorgen voor een duurzame toekomst in Apeldoorn. Iedereen doet wat, wat doet u? U kunt ons op de social media van gemeente Apeldoorn volgen of u inschrijven voor de nieuwsbrief. Zo leest u gelijk al het nieuws rondom de energietransitie.

Uw Reactie
Uw Reactie