Informatie over de Energietoeslag en subsidie voor woningisolatie op de Apeldoornse markten

Van 1 december 2023 tot en met 30 juni 2024 krijgen huishoudens met een inkomen tot 140% van het sociaal minimum de kans om energietoeslag aan te vragen. Medewerkers van Samen055 en het Energiepunt brengen aankomende weken deze en andere regelingen onder de aandacht op verschillende markten in Apeldoorn.

In de weken 50 en 51 staan de medewerkers met meer informatie over de energietoeslag en de subsidie voor woningisolatie op winkelcentra Eglantier, 't Fort, Anklaar en het hart van Zuid. Tussen 09.00 uur en 11:00 uur  informeren zij inwoners over de mogelijkheden van energietoeslag en de subsidie voor woningisolatie. Ze helpen ook bij het aanvragen van de regelingen.

Regelingen bij een hoge energierekening

Het doel is om de inwoners van onze gemeente bewust te maken van de hulp waarvoor zij misschien in aanmerking komen. Veel mensen weten niet dat ze in aanmerking komen voor de energietoeslag en voor de subsidie voor woningisolatie.

De Energietoeslag is bedoeld om mensen te helpen bij een hoge energierekening. Mensen die in aanmerking komen krijgen €350 of €800, afhankelijk van het inkomen. Met de subsidie voor woningisolatie kunnen mensen hun koopwoning isoleren voor een bedrag van €2000. Zo kunnen zij de energierekening omlaag brengen.

Kom gerust langs bij vragen over de energietoeslag of over hoe u geld kunt besparen op de energierekening.

De aanpakkers en het Energiepunt staan van 09.00 tot 11.00 op de volgende locaties:

  • Dinsdag 11/12: Winkelcentrum de Eglantier
  • Woensdag 13/12: Winkelcentrum ’t Fort
  • Donderdag 14/12: Winkelcentrum Anklaar
  • Vrijdag 15/12: Winkelcentrum Hart van Zuid
  • Dinsdag 19/12: Winkelcentrum de Eglantier
  • Donderdag 21/12: Winkelcentrum Anklaar

Kom ik in aanmerking?

Controleer of u in aanmerking komt en meld u meteen aan:

Energietoeslag

Subsidie voor woningisolatie

Uw Reactie
Uw Reactie