De komende vijftien jaar verandert de binnenstad van Apeldoorn in een stadspark. We voegen meer groen toe, maken meer ruimte voor voetgangers en fietsers en er rijdt straks weinig autoverkeer. Fotograaf: Rob Voss

Praat mee over nieuwe vormen van verkeer in de binnenstad

De komende vijftien jaar verandert de binnenstad van Apeldoorn in een stadspark. De gemeente zet in op meer groen in de binnenstad. Een aantrekkelijke binnenstad waar het prettig wonen, werken en winkelen is én die goed bereikbaar is. Over de bereikbaarheid van de binnenstad gaan we graag met bewoners, ondernemers en geïnteresseerden in gesprek. Dat doen we op 23 en 28 augustus tijdens informatiebijeenkomsten in het stadhuis.

Het verkeer in de binnenstad verandert

De eerste grote projecten om het stadspark vorm te geven zijn gestart. Bewoners, ondernemers en andere belangstellenden hebben samen met de gemeente schetsontwerpen gemaakt. Deze kunt u inzien op de website van het stadspark Apeldoorn. Door deze projecten voegen we meer groen toe in de binnenstad en maken we meer ruimte voor voetgangers en fietsers. De binnenstad blijft voor iedereen die een bestemming heeft goed bereikbaar, maar er verandert wel iets. Met de auto door de binnenstad rijden kan straks niet meer en de bussen rijden andere routes.

In gesprek over de verkeersveranderingen

Op woensdagavond 23 augustus organiseren we een bijeenkomst voor bewoners en geïnteresseerden. Op maandagavond 28 augustus is er een bijeenkomst speciaal voor ondernemers. Tijdens deze avonden in het stadhuis willen we in gesprek over de bereikbaarheid van de binnenstad met de auto, fiets en het openbaar vervoer. De opbrengst van de avonden is belangrijk voor de verdere uitwerking van dit onderwerp.

Wilt u hierbij aanwezig zijn? Dan kunt u zich aanmelden via de webpagina Ontwikkelingen verkeer binnenstad. Hier leest u ook meer informatie over de veranderende vormen van verkeer in de binnenstad.

Uw Reactie
Uw Reactie