Illustratie: Wind Design & Build

Wind Design & Build bouwt nieuw zwembad

Gemeente Apeldoorn gaat een nieuw zwembad bouwen aan de Vlijtseweg. Dit ter vervanging van het zwembad De Sprenkelaar dat inmiddels 50 jaar oud is. Na een aanbestedingsprocedure van een half jaar heeft de gemeente Apeldoorn een partij gekozen om het ontwerp van het zwembad verder uit te werken en te bouwen. Wind Design & Build gaat deze taak op zich nemen in samenwerking met architect VenhoevenCS. Afgelopen donderdagavond zijn de handtekeningen hiervoor gezet.

Ondertekening van de overeenkomst voor de bouw van het nieuwe zwembad
Van links naar rechts: Manfred Wansink (VenhoevenCS architecten), Roelof Wind (Wind Design&Build) en wethouder Messerschmidt. Fotograaf: Gemeente Apeldoorn
Ondertekening van de overeenkomst voor de bouw van het nieuwe zwembad
Het college, Wind Design&Build en de gemeentelijke projectgroep. Met taart: projectleider Zwembad Nicole Dürr en programmamanager Kanaalzone Kim Tilman. Fotograaf: Gemeente Apeldoorn

Wind Design & Build als beste beoordeeld

VenhoevenCS ontwierp ook in Parijs het Olympisch zwembad. Samen met Wind Design & Build legden zij een aanbieding neer die past bij de uitvraag van de gemeente. De gemeente heeft vier geldige en kwalitatieve inschrijvingen ontvangen. Deze zijn beoordeeld op drie onderdelen: ontwerp & functionaliteit, stedenbouw en architectuur en duurzaamheid & kwaliteit. Wind Design & Build kwam daarbij als beste partij uit de bus.

Goed uitgedacht ontwerp

Op alle onderdelen is goed nagedacht over het ontwerp en de uitstraling past bij groen en royaal Apeldoorn. Er is speciale aandacht voor de minder valide bezoeker en er is een extra glijbaan toegevoegd om de recreatieve zone aantrekkelijker te maken. Het gebouw laat veel licht binnen op de plekken waar dat kan en sluit zich op de plekken waar zonlicht het gebruik in de weg zit. Ook is het gebouw duurzaam in materiaalkeuze door het gebruik van veel hout en gebruikt het gebouw weinig energie, warmte en water.

Bekijk de plannen voor het nieuwe zwembad in Apeldoorn Noord

Uw Reactie
Uw Reactie