Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Inschrijving voor proef met tiny houses geopend!

06-12-2019

De gemeente Apeldoorn gaat een proef doen met tiny houses. Afgelopen zomer is met de gemeenteraad afgestemd hoe deze proef vorm krijgt en welke voorwaarden we stellen. Ook maakten we toen bekend welke locatie we voor de proef aangewezen hebben; tussen park Zuidbroek en de Nijbroekseweg.

Mijn Apeldoorn

Alle details en de voorwaarden zijn daarna uitgewerkt en de officiële inschrijving voor deze proef is vanaf vandaag geopend! De voorwaarden staan op deze website gepubliceerd. En u leest hier stap voor stap hoe het proces nu verder gaat. Bij meer dan 10 inschrijvingen gaat de gemeente de 10 beschikbare plekken verloten. De proef gaat van start bij minimaal 7 aanmeldingen.

Een tiny house is een innovatieve en duurzame vorm van wonen. In de Apeldoornse proef is sprake van tijdelijk gebruik (maximaal 5 jaar) en de huisjes die geplaatst worden zijn zelfvoorzienend. Dit wordt ook wel ‘off-grid’ wonen genoemd en betekent dat de gemeente voor de huisjes geen aansluiting op water, riool, gas, elektra en kabel regelt.

Wij vragen deelnemers nadrukkelijk om te experimenteren met duurzame alternatieven voor deze voorzieningen. Het doel van de proef is om ervaring op te doen met deze woonvorm, en mensen de mogelijkheid te geven ervan te leren en hen te inspireren.

In onze uitgebreide vraag en antwoordlijst leest u de antwoorden op allerlei vragen over tiny houses en over deze proef.

Locatie tiny house

Op deze locatie, tussen park Zuidbroek en de Nijbroekseweg, komen de tiny houses  • Deze afbeeldingen zijn alleen bedoeld om een idee te geven van het soort tiny houses dat de gemeente Apeldoorn bij het experiment voor ogen heeft. Er zijn uiteraard variaties mogelijkBekijk een grotere versie
  • Deze afbeeldingen zijn alleen bedoeld om een idee te geven van het soort tiny houses dat de gemeente Apeldoorn bij het experiment voor ogen heeft. Er zijn uiteraard variaties mogelijkBekijk een grotere versie