Rooilijn uitzetten

Met een omgevingsvergunning van de gemeente hebt u toestemming om te bouwen. De gemeente zal in het terrein de juiste locatie aangeven. Deze plaatsbepaling van het bouwwerk noemen we ‘rooilijn uitzetten'. U mag niet bouwen voordat de rooilijn is uitgezet en aangewezen. Naast de rooilijn zal de gemeente alleen in projectgebieden ook de peilhoogte aangeven. Peil is de hoogte van het gebouw.

 
Duur

Tien werkdagen

Lees meer

U vraagt het uitzetten rooilijn aan via het online formulier via de knop ‘Aanvragen’. U geeft daarin onderstaande gegevens mee:

  • Het toegekende vergunningsnummer
  • De locatie of het adres van het bouwwerk
  • De naam en het telefoonnummer van de contactpersoon. Dit kunt u zelf zijn of iemand anders.

Binnen 10 werkdagen na uw aanvraag maken we een afspraak met de contactpersoon. Tijdens de afspraak geven we in het terrein de rooilijn en de referentiehoogte (alleen projectgebieden) aan. In een zogenaamde rooilijnbrief volgt de vastlegging.

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op

Twijfelt u aan de exacte plaats van de perceelsgrenzen (in het bijzonder de zijgrenzen) dan kunt u via de website van het Kadaster een verzoek indienen om de perceelgrenzen ter plekke, tegen betaling, in het terrein uit te zetten.

U kunt ook bij het Kadaster terecht voor een maatschets (veldwerk) van het kadastrale perceel. Dit is vooral van belang als u uw bouwwerk vlakbij de zijgrens van een perceel bouwt en de toegankelijkheid van het (andere) perceel in het geding is.

Uw Reactie
Uw Reactie