Fotograaf: BLUE

Apeldoorn gaststad van BLUE, sportevenement voor hulpverleners

Apeldoorn wordt de eerste gaststad voor het Blue Light United Event (BLUE) van 23 tot en met 25 mei 2024. Dit is een nieuw sportevenement, dat voortkomt uit de internationale World Police & Fire Games. Het evenement vindt plaats in het Orderbos en is, naast sport, een podium voor onze hulpverleners die zich inzetten om de samenleving veilig te houden.

Ruim 1.500 sporters die werken bij politie, brandweer, gemeenten (BOA’s), ambulancediensten of douane meten hun krachten in zeker tien sporten. Denk aan atletiek, CrossFit, survival run en voetbal. De organisatie wil een platform bieden waar hulpverleners uit verschillende disciplines en plekken samenkomen om elkaar te ontmoeten. Via sport én cultuur.

Uitgebreid randprogramma

BLUE is er niet voor hulpverleners alleen. Naast de sporten is er genoeg te beleven voor jong en oud. Bijvoorbeeld op de infomarkt, waar u kennis kan maken met de verschillende organisaties. Er zijn optredens van artiesten, clinics, demonstraties en een foodcourt.

Past bij Apeldoorn, stad van veiligheid

Burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn is blij met de komst het evenement: "Dit past supergoed bij Apeldoorn als stad van veiligheid. We hebben de Politieacademie, het opleidingscentrum van de Marechaussee en HBO Saxion en MBO Aventus met hun veiligheidsopleidingen. Hulpverleners kunnen altijd op ons respect rekenen. Dus van harte welkom in sportpark Orderbos!”

Uw Reactie
Uw Reactie