Apeldoorn pakt tijdens de Klimaatweek (30 oktober t/m 5 november) uit met allerlei activiteiten voor inwoners, scholen en bedrijven. Fotograaf: Rob Voss

Een rijdende badkamer en gratis bomen tijdens Klimaatweek in Apeldoorn

Een rijdende badkamer, gratis bomen met de actie 'Boompje erbij’ en de tweede editie van het Klimaatcafé: Apeldoorn pakt tijdens de Klimaatweek (30 oktober t/m 5 november) uit met allerlei activiteiten voor inwoners, scholen en bedrijven. “Het klimaat verandert. Om hier meer bij stil te staan vindt de gemeente Apeldoorn het belangrijk aan te sluiten bij de Nationale Klimaatweek. Met onze eigen bijdragen en acties in onze gemeente”, blikt Danny Huizer, wethouder energietransitie, klimaat en natuur, vooruit.

In de Klimaatweek organiseren we allerlei activiteiten op verschillende vlakken. Huizer: “Want ‘het klimaat’ is natuurlijk een heel breed begrip. Het gaat over de energietransitie, biodiversiteit, circulariteit en klimaatadaptatie.” Deze activiteiten zijn voor iedereen: van overheid tot inwoners en van scholen tot bedrijven. Zo gaan we op pad met een ‘rijdende badkamer’ langs basisscholen om kinderen bewust te maken hoeveel water je verbruikt tijdens het douchen. Kinderen zijn tenslotte de klimaatambassadeur s voor de toekomst. Zelf uitproberen? Dat kan ook! Zaterdag 4 november is de rijdende badkamer van 12:00 – 16:00 op winkelcentrum de Eglantier.

Boompje erbij

Ook dit jaar geeft de gemeente Apeldoorn weer bomen weg met de actie Boompje erbij. Bomen brengen de natuur in de stad tot leven. Ze maken onze stad groener, geven verkoeling en houden regenwater langer vast. Ze bieden kleine dieren en insecten een thuis. Geen wonder dus dat we in Apeldoorn onze bomen koesteren. Heeft u altijd al gedroomd van een boom in uw tuin? Gemeente Apeldoorn geeft dit jaar 500 bomen weg. De inschrijving hiervoor gaat open in de Klimaatweek.

Klimaatcafé over klimaatadaptatie

En er is meer. Want woensdagavond 1 november is in ACEC het tweede Klimaatcafé van Apeldoorn. Dan gaan we verder in gesprek met inwoners over de nieuwe agenda voor klimaatadaptatie, groen en natuur. Die is opgemaakt vanuit alle antwoorden en ideeën uit de eerste editie van het klimaatcafé. Schrijf u nu in om hierbij aanwezig te zijn.

Zonnedakaward

Tot slot: welk Apeldoorns bedrijf is dit jaar dé inspiratie voor andere bedrijven en gaat op donderdag 2 november naar huis met de Zonnedakaward 2023? Tien bedrijven zijn hier inmiddels voor genomineerd en tijdens de uitreiking vragen we drie finalisten naar hun verhaal. Wilt u hier als bedrijf bij zijn? Ook dat is mogelijk, stuur een e-mail naar klimaatweek2023@apeldoorn.nl.

Wat we nog meer doen tijdens de Klimaatweek? Bekijk de agenda op www.apeldoorn.nl/klimaatweek

Uw Reactie
Uw Reactie