Maandag 29 januari werd er in het stadhuis va Apeldoorn geloot voor het EK Volleybal onder 22 jaar voor mannen, dat deze zomer van 9 tot en met 14 juli in Nederland wordt gehouden. Fotograaf: Rob Voss

EK volleybal voor mannen onder 22 jaar in Apeldoorn

Apeldoorn is één van de speelsteden voor het EK Volleybal mannen tot 22 jaar dat van 9 tot en met 14 juli wordt gehouden. Maandag 29 januari werd er in het stadhuis in Apeldoorn geloot voor dit EK. Nederland is ingedeeld in een poule met Polen, Hongarije en Spanje. De halve finales en finale worden gespeeld in Omnisport.

Het is pas de tweede keer dat dit Europees kampioenschap wordt gespeeld. De Nederlandse mannen werden bij de eerste editie in 2022 vijfde. In het Poolse Tarnow ging de allereerste titel in deze leeftijdscategorie naar Italië.

Wethouder Topsportevenementen Nick Derks is enthousiast: "Met de steun van onze lokale volleybalclubs belooft deze zomer een ware traktatie voor volleyhebbers te worden. Ik ben er trots op dat Apeldoorn als hoofdstad van de Veluwe haar reputatie als volleybalstad waarmaakt. We zijn helemaal klaar voor een onvergetelijke sportzomer, want nog geen maand later is ook het EK Beachvolleybal 2024 voor volwassenen in Apeldoorn!"

Loting

Aan het EK in Nederland doen acht landen mee. Bij de loting maandag in het stadhuis van Apeldoorn werden de Nederlandse mannen onder het oog van bondscoach Guido Görtzen en een aantal spelers gekoppeld aan Polen, Hongarije en Spanje. 

de loting wordt gedaan
Burgermeester Ton Heerts en wethouder top(sport)evenementen Nick Derks maakten bekend welke teams tegen elkaar moeten spelen. Fotograaf: Rob Voss

Mooie sportzomer in Apeldoorn

Vanaf de halve finales (zaterdag 13 juli), waarvoor de nummers 1 en 2 uit elke poule zich plaatsen, wordt er alleen nog maar in Apeldoorn gespeeld. De twee finalewedstrijden om de medailles staan voor zondag 14 juli op het programma. De stad kan dus uitkijken naar een prachtige sportzomer, met als hoogtepunt het EK Beachvolleybal 2024.

Uw Reactie
Uw Reactie