De sportspullenbank tikt het 1-jarig bestaan aan en dat wordt gevierd. Op woensdag 15 mei kunnen bezoekers meedoen aan verschillende sportieve activiteiten. Fotograaf: Rob Voss

Feestelijk jubileum van Sportspullenbank in Apeldoorn

Op woensdag 15 mei vierde de sportspullenbank bij Sporthal Zuiderpark haar éénjarig bestaan. De sportspullenhoek, vooral gericht op kinderen, bij kledingbank Sant’Egidio markeert een jaar waarbij veel gebruik is gemaakt van de sportspullen. Doneren wordt binnenkort nog makkelijker, want er komen extra kledingcontainers in Apeldoorn.

De Sportspullenbank is een jaar geleden begonnen en probeert om de drempel voor het krijgen van gratis sportspullen zo laag mogelijk te maken. Doel is om kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben te ondersteunen, zodat zij kunnen meedoen aan sportactiviteiten. U kunt gebruikte items doneren bij Kledingbank Sant’Egidio, die daarna beschikbaar worden gesteld in de Sportspullenbank.

Wethouder Sunita Biharie
Wethouder Sunita Biharie Fotograaf: Rob Voss

Wethouder breedtesport Sunita Biharie benadrukt hoe belangrijk dit initiatief is: ‘‘Ik ben heel blij dat we in Apeldoorn een sportspullenbank hebben, want álle kinderen in Apeldoorn moeten de mogelijkheid hebben om te kunnen sporten. Sporten is niet alleen gezond, het is ook onwijs belangrijk voor de sociale contacten. Ik hoop dat nog meer Apeldoorners hun sportspullen gaan doneren aan de sportspullenbank, zodat gezinnen die het nodig hebben er gebruik van kunnen maken.”   

Sportief feestje bij Sporthal Zuiderpark

Het jubileumfeest vond plaats bij Sporthal Zuiderpark en werd bijgewoond door wethouder Biharie. Om de mijlpaal te vieren waren er verschillende sportieve activiteiten georganiseerd. Zoals je flexibiliteit testen op de volleybalhindernisbaan, dansmoves leren van dansdocenten of deelnemen aan een potje volleybal.

Wethouder Sunita Biharie voetbalt met
Voetbal Fotograaf: Rob Voss
Volleybal
Volleybal Fotograaf: Rob Voss

Doneer kleding in de containers

Om het doneren makkelijk voor u te maken, zullen er de komende maanden kledingcontainers op meerdere plekken in Apeldoorn worden geplaatst. Zo komt er een container bij tennisclub De Maten, bij Columbia, maar ook bij TC Sprenkelaar. Dit is naast de vaste donatielocatie aan de Oude Beekbergerweg 157 te Apeldoorn (open op maandag van 10:00 tot 15:00 uur).

Aanloop naar het EK Beachvolleybal

Dit jubileum is het begin van een reeks activiteiten in aanloop naar het EK Beachvolleybal 2024, dat van 13 tot en met 16 augustus plaatsvindt op het Marktplein. Meer informatie over andere activiteiten vindt u op de webpagina EK Beachvolleybal van Uit in Apeldoorn.

Uw Reactie
Uw Reactie