Graffitikunst een plek geven in Apeldoorn? Dat kan met deze regeling! Fotograaf: Debbie Buitink

Nieuwe subsidieregeling voor jongerencultuur in Apeldoorn

Gemeente Apeldoorn opent een nieuwe subsidieregeling voor culturele projecten voor jongeren. Iedereen met een creatief idee voor jongeren tussen 14 en 27 jaar oud kan een aanvraag doen. Natuurlijk hopen we ook dat jongeren zelf ideeën hebben en indienen! Deze subsidie is bedoeld om cultuur voor jongeren in Apeldoorn te stimuleren. Met meer mogelijkheden voor jongeren om zelf culturele dingen te doen, talenten te ontdekken of samen met vrienden van muziek, dans of andere cultuur te genieten.

De subsidie is er voor activiteiten of locaties op het gebied van cultuur voor jongeren van 14 tot en met 27 jaar oud. De regeling is bewust heel breed opgezet. Denk bijvoorbeeld aan plekken waar jongeren samen kunnen komen, zoals oefenruimtes en creatieve plekken. Maar ook aan ideeën die zij zelf hebben bedacht om hun creatieve talenten te ontdekken of ontwikkelen. Zoals het regelen van een muziek- of dansworkshop voor jezelf en een groep vrienden.

Aanvragen kunnen worden ingediend door iedereen vanaf 18 jaar, maar ook door clubs, verenigingen, stichtingen of groepen vrijwilligers.

De Rijksoverheid heeft dit geld beschikbaar gesteld om jongeren na de coronacrisis aan te moedigen vaker deel te nemen aan culturele activiteiten. Wethouder cultuur Peter Messerschmidt is er blij mee: "Jongeren hebben tijdens de coronajaren veel gemist. Ook op cultureel gebied. Terwijl meedoen aan cultuur of gewoon samen genieten van cultuur je zoveel positiefs brengt. Jongeren geven zelf ook aan dat dat sociale aspect heel belangrijk voor ze is. Ik hoop van harte dat ze met veel toffe ideeën komen!”

Hoe aanvragen

Inwoners en organisaties kunnen via deze subsidiepagina hun aanvraag doen. Op deze pagina staat alles uitgelegd over de voorwaarden en hoe het aanvragen precies werkt.

Cultuur maak(t) je

Wil je weten welke subsidieregelingen gemeente Apeldoorn nog meer heeft voor alles wat met cultuur te maken heeft? Bekijk dan deze pagina.

Uw Reactie
Uw Reactie